BarcaGate: cum erau denigrați pe rețelele sociale Messi sau Guardiola. ”Nu câștigă nici UCL, nu știe nici să șofeze!”

1 lună in urmă 1

Liga 1: Politehnica Iași - Voluntari, luni, 17:30, Digi Sport 1

Liga 1: CFR Cluj - FC Argeș, luni, 20:30, Digi Sport 1

Cum opera compania plătită de Barcelona ca să denigreze glorii ale clubului

Galerie Foto

De asemenea, au fost arestați Oscar Grau (CEO-ul clubului) și Roman Gomez Ponti (consilierul juridic al grupării de pe Camp Nou).

Toți sunt acuzați că au folosit 1 milion de euro din conturile Barcelonei ca să denigreze pe Social Media foști și actuali jucători, precum și ex-conducători ai clubului.

Astfel, Bartomeu a apelat la serviciile firmei I3Ventures ca să le strice imaginea unor nume imense pentru echipa catalană, ca Leo MessiGerard PiquePep GuardiolaXavi sau Carles Puyol. Compania a creat peste 100 de conturi de Facebook și Twitter ca să răspândească mesajele.

Spre exemplu, un cont de pe rețelele de socializare îl ataca pe Guardiola pe motiv că este ”un pericol constant” la volan și a schimbat deja patru mașini de lux în Anglia. De asemenea, fostul antrenor al Barcelonei era ironizat printr-o memă pentru rezultatele slabe de la Manchester City (în anul în care a ratat și titlul, și Champions League), în ciuda banilor investiți în transferuri.

Soția lui Messi, Pique și Xavi, victime ale campaniei

Guardiola a fost ironizat nu doar pentru performanțele ca tehnician, ci și pentru că a vorbit în termeni laudativi despre Qatar, pe care l-a numit ”un loc sigur, unde cetățenii au libertate” și ”cea mai deschisă țară musulmană””Îmi imaginez că Pep vorbește de bine sau de rău o țară în funcție de cât îl plătesc”, transmitea contul de Social Media plătit de Bartomeu.

Antonella Roccuzzo, soția lui Messi, este și ea victima campaniei de fake-news puse la cale de șefii Barcelonei. Într-o postare de pe un cont de socializare este numită ”leoaică”, pentru că intervine când fiul ei are probleme cu alți copii.

Pique este și el denigrat, de același cont, pentru gestionarea Cupei Davis și organizarea ei la Madrid, precum și pentru că ar respira un ”ambient foarte spaniol”, cu referire la faptul că fotbalistul este cunoscut ca un înverșunat apărător al cauzei catalane.

Și Xavi a fost victima unor glume batjocoritoare, după ce fostul mijlocaș a ales să plece de la club și să joace în Qatar pentru Al-Sadd, echipă pe care acum o antrenează.

 De asemenea, campania a vizat și foști președinți ai grupării, precum Juan Laporta sau Victor Font.

Etichete: pep guardiola , xavi , josep maria bartomeu , gerard pique , antonella roccuzzo , barcagate
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă