Bărbatul din Iași care și-a lovit copilul de 12 ani cu pumnii în față a fost reținut pentru 24 de ore

4 zile in urmă 16

Polițiștii ieșeni l-au reținut, joi 13 ianuarie, pentru 24 de ore pe bărbatul de 50 de ani care își lovea violent cu pumnii peste față fiul de 12 ani, într-o înregistrare video realizată de mama copilului. Acesta este acuzat de rele tratamente aplicate minorului și violență în familie. 

Polițiștii spun că s-au autosesizat în urma apariției filmulețului cu agresiunea în mediul online. În filmarea de jumătate de minut, făcută de mamă, se vede cum tatăl își ține copilul pe genunchi și cei doi se joacă.

La un moment dat, băiatul își mușcă părintele de față. Bărbatul se enervează și îi dă doi pumni în față copilului, îi prinde o mână și îi sucește degetele, apoi îi dă iar pumni în față și îl înjură. În acest timp, copilul țipă și plânge.

„La data de 12 ianuarie a.c., în urma apariției în mediul online a unor imagini video cu privire la agresarea unui minor, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani s-au sesizat din oficiu cu privire la acest caz și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și violență în familie. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 13 ianuarie a.c., bărbatul în vârstă de 50 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și violență în familie a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore”, au precizat, vineri, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Mama și copilul, transferați într-un centru

Aceștia au mai precizat că cercetările sunt încă în desfășurare, dar au stabilit din investigațiile efectuate până în prezent că agresiunea a avut loc în data de 5 ianuarie. Nu se știe în momentul de față dacă procurorii care vor prelua cazul vor solicita arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Mama și copilul, încadrați în grad de handicap, au fost transferați într-un centru al Direcției de Asistență Comunitară Iași. Băiatul suferă de hiperkinezie și urmează cursurile unei școli speciale. Starea lui de sănătate este bună și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale după agresiune.

Alt caz, la Constanța

Săptămâna trecută, o altă filmare cu o fetiță de doi ani din Constanța, agresată și umilită de mama ei, a șocat opinia publică.

În imaginile postate de o rudă pe Facebook se vede cum femeia de 29 de ani își lovește cu brutalitate fețița de aproximativ doi ani, o înjură și o jignește, în timp ce copilul plânge. „Ia de-aici. Te omor, că semeni cu tac-tu!”, spune femeia, în timp ce o agresează și îi vorbește vulgar.

Femeia a fost identificată și reținută, însă ulterior a fost eliberată și acum este cercetată sub control judiciar. I s-a interzis să se apropie de copil. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă