Bărbatul cercetat în cazul amenințărilor la adresa actriței Maia Morgenstern, plasat sub control judiciar

2 luni in urmă 3


La câteva ore după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a informat că o persoană a fost reținută pentru 24 de ore în cazul amenințărilor cu moartea la adresa actriței Maia Morgenstern, procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 3 au anunțat că persoana în cauză fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile.


UPDATE ora 18:46. Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliției Române, bărbatul care i-a transmis amenințări cu moartea actriței Maia Morgenstern a fost pus sub control judiciar de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 3.


Dosarul penal fusese înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și, ulterior, declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.


„În urma activităților de cercetare, a fost identificată persoana bănuită că ar fi transmis mesajul, aceasta fiind reținută pentru 24 de ore de polițiștii Direcției de Investigații Criminale.


Ulterior, a fost prezentată procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cel în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic(...) faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002”, se arată în comunicatul transmis de IGPR.


Autoritățile au menționat că cercetările sunt continuate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru administrarea probatoriului și tragerea persoanei la răspundere penală.


Actrița Maia Morgenstern, 58 de ani, a publicat, sâmbătă, 27 martie, pe pagina sa de Facebook, capturi dintr-un e-mail semnat „din partea AUR” în care autorul o jignește în mod repetat, o amenință că „va fi jupuită de vie” și spune că va incendia Teatrul Evreiesc, pe care Maia Morgenstern îl conduce.


Ulterior, postarea a dispărut de pe pagina de facebook a actriței.


G4Media a anunțat duminică faptul că un bărbat de 25 ani din București, care ar avea afecțiuni psihice, este cercetat în cazul amenințărilor cu moartea transmise.


Iar azi, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, organele de cercetare penală din Direcția de Investigații Criminale au dispus reținerea suspectului pentru 24 de ore sub acuzația de săvârșire a infracțiunii de amenințare, cu circumstanţe agravante.


„La data de 27.03.2021, suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea ameninţări cu moartea şi cu alte vătămări la adresa persoanei vătămate şi la adresa angajaţilor Teatrului Evreiesc de Stat", se arată în comunicat.


De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat că şi-a declinat competenţa de a soluţiona acest dosar în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.


Comunicatul Parchetului.

Foto: HeptaCiteşte Articolul Întreg pe Sursă