Bărbatul care a intrat cu maşina în mulţime, la o paradă de Crăciun din SUA, s-ar fi grăbit să fugă de la locul unei crime

4 zile in urmă 18

Au fost clipe de teroare la parada de Crăciun din Waukesha, Wisconsin. Un SUV roșu a intrat cu viteză în mulţime, lovind în plin zeci de persoane luate prin surprindere. Potrivit autorităţilor locale, cel puţin 5 oameni au murit, iar alţi 40 au fost răniţi, printre aceştia aflându-se şi 12 copii. Principalul suspect al atacului a fost reţinut, iar mai multe detalii despre natura incidentului vor fi publicate pe măsură ce ancheta înaintează. Bărbatul reţinut se numeşte Darrell Brooks, are 39 de ani şi este un rapper amator cu un istoric infracţional bogat.

Darrell Brooks, reţinut pentru incidentul de la parada de Crăciun din Wisconsin, SUA

Darrell Brooks, reţinut pentru incidentul de la parada de Crăciun din Wisconsin, SUA

Profimedia / Biroul şerifului din Waukesha

Cel puțin cinci persoane au murit, iar aproximativ 40 de oameni au fost răniţi, după ce un SUV roșu a intrat cu viteză în mulţime, la o paradă de Crăciun în Waukesha, Wisconsin. Principalul suspect al atacului este Darrell Brooks, un rapper amator în vârstă de 39 de ani, din Milwaukee, care ieşise din închisoare cu doar câteva zile în urmă. Potrivit Daily Mail, bărbatul a fost prins la scurt timp după incidentul mortal, în care au fost răniţi inclusiv 12 copii. Momentan, Poliţia din Waukesha nu a oferit mai multe detalii despre modul în care acesta a fost capturat.

Cine este bărbatul care a ucis 5 oameni şi a rănit alţi 40, la parada de Crăciun din Wisconsin, SUA

Circumstanţele sau motivul pentru care bărbatul a intrat cu maşina în oameni rămân neclare. Poliţiştii nu au confirmat încă dacă actul a fost unul deliberat, terorist, sau e vorba despre o defecţiune tehnică ori un accident teribil. Pe reţelele de socializare, Darrell Brooks se prezintă drept rapper amator - cu numele de scenă MathBoi Fly. Acesta povesteşte că străzile i-au fost "casă" de la o vârstă fragedă, petrecându-şi copilăria într-o zonă periculoasă. Se consideră "cel mai bun artist underground din oraş". Însă istoricul său infracţional adaugă mai multe detalii despre caracterul bărbatului: primele acuzaţii pe numele său datează din 1990, iar în 2020 şi anul acesta a ajuns de două ori în arest. Potrivit anchetatorilor, ipoteza potrivit căreia acesta a intrat în mulţime în timp ce fugea de la locul unei crime rămâne valabilă.

Momentul în care mașina a intrat în mulțime

Un videoclip postat pe Internet surprinde momentul în care un vehicul utilitar sport de culoare roșie intră în mulţime, lovind mai mult de o duzină de oameni, înainte ca cetăţenii să se refugieze, în fugă, pe trotuare.

BREAKING: Police investigating after car barrels through Waukesha Holiday Parade. Working to learn more, @BruceHarrisonTV, @UbahDAli heading to scene. pic.twitter.com/Pps2o1pPjG

— Tony Atkins (@TonyAtkinsTV) November 21, 2021

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă