Bărbatul care a înjunghiat zece oameni într-un tren din Tokyo a vrut să omoare "femeile fericite"

2 luni in urmă 14

Bărbatul care a înjunghiat zece oameni într-un tren de navetiști din Tokyo a declarat poliţiei că îl enervează să vadă femei care "par fericite", a transmis presa din Japonia, citată de Reuters.

Atacul s-a produs într-un tren de navetişti în vestul capitalei japoneze, în jurul orei locale 08.40 seara (11.40 GMT), într-un moment când în trenul cu 10 vagoane se aflau câteva sute de călători. Zece pasageri - cinci femei şi cinci bărbaţi - au fost răniţi. O studentă de 20 de ani a fost rănită grav la spate şi piept.

Suspectul, Yusuke Tsushima, de 36 de ani, a reuşit să fugă, fiind arestat mai târziu într-un magazin dintr-un cartier învecinat, după ce i-a mărturisit vânzătorului că el este autorul atacului din tren şi că s-a săturat să fugă.

El a recunoscut atacul, declarând poliţiei că vrea "de şase ani să omoare femei care par fericite". "M-am gândit că pot să omor mulţi oameni pentru că în tren nu e loc să fugi", le-a spus el polițiștilor.

Crimele violente sunt relativ rare în Japonia, unde s-a înregistrat totuşi în ultimii ani o serie de atacuri cu cuţitul în care atacatorii nu-şi cunoşteau victimele. În 2019, un bărbat a omorât doi oameni, între care o fetiţă de 11 ani, şi a rănit alţi 16, majoritatea elevi, într-un atac cu cuţitul într-o staţie de autobuz la Kawasaki, la sud de Tokyo.

În iunie 2008, un bărbat a intrat cu o camionetă în mulţime, tot la Tokyo, după care a ieşit din maşină şi a început să înjunghie trecători, omorând şapte oameni.

Editor : G.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă