Bărbatul care a incendiat o casă de schimb valutar din Ploiești a fost arestat. Cine este făptașul

1 lună in urmă 21


Bărbatul care a încercat să jefuiască o casă de schimb valutar din centrul Ploieștiului a fost prins de polițiști. Individul, care a dat foc locației pe 22 decembrie 2020, este cetățean egiptean, are 42 de ani și locuiește fără forme legale pe raza Municipiului Ploiești, aflat în România în baza unui permis de rezident, potrivit observatorulph.


Bărbatul, pe nume Raafat Mahmoud Elsaid Ayyad, a fost prins la trei săptămâni de la comiterea faptei și, în acest moment, se află în arest preventiv.


Bărbatul ar fi participat în vară la protestele angajaților străini de la Sibiu și a apărut la TV în vară. Tot în acea perioadă, el a fost și la manifestațiile de la Palatul Justiției din Ploiești, când muncitorii străini care lucrau la amenajarea clădirii au ieșit în stradă, nemulțumiți de condițiile de lucru, potrivit Ziarul Incomod.


Pe 22 decembrie, egipteanul s-a prezentat la casa de schimb valutar cu o plasă de rafie în mână și le-a înmânat celor două angajate un bilet de amenințare. Crezând că este o glumă, femeile nu au răspuns amenințării.


Atunci, individul a scos o sticlă cu motorină și a împrăștiat combustibilul pe geamul despărțitor de la ghișeu și apoi a dat foc.


În imaginile surprinse, omul purta mască medicinală și avea căciulă și glugă pe cap. Detaliul care le-a atras atenția și i-a ajutat pe polițiști ține de felul în care mergea incendiatorul, care părea să aibă un defect la picior.


Una din cele două angajate a suferit arsuri la nivelul mâinii stângi, necesitând pentru vindecare 14-15 zile de îngrijiri medicale.


Suspectul a contestat măsura de arestare preventivă, urmând ca instanţa să decidă asupra contestaţiei.


Foto: Ziarul Incomod


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă