Bărbatul care a creat pagini de internet false ale unor cluburi sportive, reținut pentru 24 de ore

1 săptămână in urmă 20

Bărbatul de 28 de ani care ar fi creat pagini de internet similare cu ale unor cluburi sportive pentru a vinde produse de profil a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală, informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în cursul dimineţii de joi, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în Bucureşti, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic şi înşelăciune.

„Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că o persoană ar fi deschis mai multe pagini pe o platformă de socializare online, care creau aparenţa că sunt paginile oficiale ale unor cluburi sportive, iar prin intermediul acestora ar fi oferit spre vânzare produse de profil”, se precizează în comunicat.

Din cercetări, arată sursa citată, s-a stabilit că după încasarea sumelor de bani prin diferite platforme, persoana în cauză nu ar mai fi trimis produsele achiziţionate de către persoanele vătămate, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 5.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic şi înşelăciune.

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă