Bărbatul agresat în timpul interogatoriului de polițiștii de la Secția 16, cercetat pentru ultraj. Ce spunea Poliția Capitalei în urmă cu trei ani despre acest caz

1 lună in urmă 2

Bărbatul agresat în timpul unui interogatoriu de trei polițiști de la Secția 16 a fost cercetat la momentul incidentului pentru ultraj, pentru că a atacat echipajul de poliție, transmitea Poliția Capitalei în 2018. De asemenea, instituția s-a sesizat din oficiu și cu privire la o intervenție abuzivă a echipajului. Cazul a ajuns atunci pe masa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

O parte dintre agenţii de poliţie de la Secția 16 din Capitală cercetaţi pentru tortură apar în imaginile surprinse de camerele de supraveghere în timp ce agresează un bărbat în timpul unui interogatoriu: îl dau cu capul de masă, în trântesc la pământ şi îl strangulează.

Imaginile au fost filmate în mai 2018 și au fost depuse la dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Bărbatul agresat de aceștia a fost ridicat de polițiști pentru că tulbura ordinea și liniștea publică, se arată în comunicatul transmis de Poliția Capitalei în 2018.

„La fața locului a fost identificat un tânăr de 29 de ani, în stare de ebrietate, care prin țipete tulbura liniștea publică. În momentul în care polițiștii s-au apropiat de el și au încercat un dialog, acesta a devenit violent, fapt pentru care s-a procedat la imobilizarea acestuia și conducerea la sediul subunității de poliție, bărbatul opunându-se acestei măsuri”, a transmis atunci Poliția Capitalei.

Bărbatul a fost dus la secția de poliție pentru audieri. Imagini în care tânărul este agresat de trei agenți în timpul interogatoriului au apărut abia acum. Din filmare se observă cum polițiștii îl lovesc.

Tânărul a ajuns ulterior la spital, „unde a fost internat nevoluntar, în vederea efectuării unor investigații de specialitate”, se mai arată în comunicatul instituției.

Bărbatul agresat în timpul interogatoriului de polițiștii de la Secția 16, cercetat pentru ultraj. Ce spunea Poliția Capitalei în urmă cu trei ani despre acest cazReacția Poliție Române din mai 2018

De asemenea, la vremea respectivă, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la o posibilă purtare abuzivă a echipajului în cauză.

„În urma vizionării imaginilor surprinse de echipamentul video purtat de polițiști, bodycam, Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu cu privire la o posibilă purtare abuzivă a celor care au intervenit cauza fiind în acest moment instrumentată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, de către Serviciul Control Intern”, se mai arată în comunicat

Nouă polițiști de la Secția 16 din Capitală sunt acuzați de sechestrare și tortură, trei dintre ei fiind arestați preventiv pentru 30 de zile, iar alți șase se află sub control judiciar.  Aceștia sunt acuzați că au torturat la începutul lunii septembrie doi bărbați care le-au atras atenția că nu purtau mască de protecție.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă