Bărbat reținut după ce a încercat să trimită în Italia bancnote de euro false, ascunse într-o pernă VIDEO

1 săptămână in urmă 38

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 17:05

49 citiri

Bărbat reținut după ce a încercat să trimită în Italia bancnote de euro false, ascunse într-o pernă VIDEO

Un bărbat din Galaţi a fost reţinut miercuri, 17 noiembrie, după ce a fost prins în timp ce încerca să trimită în Italia sute de bancnote de euro false, care erau ascunse într-o pernă.

Bărbatul de 35 de ani a fost surprins de anchetatori după ce a înmânat coletul angajaţilor unei societăţi de transport internaţional, iar în urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că el ar fi plasat pe piaţă, în ultimele luni, sume mari de bani falsificaţi.

Conform IPJ Galaţi, bărbatul de 35 de ani a fost prins în flagrant în timp ce ar fi trimis în Italia bancnote de euro falsificate, ascunse într-o pernă, prin intermediul unei societăţi de transport internaţional.

Potrivit DIICOT, coletul conţinea 322 de bancnote din cupiura de 50 de euro şi 98 de bancnote din cupiura de 100 de euro.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie-noiembrie, bărbatul ar fi procurat, din Italia, diverse sume de bani, în bancnote euro contrafăcute, pe care le-ar fi introdus în ţară şi apoi ar fi plasat o parte din aceste bancnote, cu ocazia unor schimburi valutare stradale.

După flagrant, au fost făcute şase percheziţii, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 57 de grame de substanţe cu efect psihoactiv (catinonă sintetică), 7 telefoane mobile, 2 tablete, precum şi 1.000 de euro, cu privire la care există suspiciunea de contrafacere.

Bărbatul a fost reţinut, fiind cercetat pentru constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la falsificare de monedă străină, punere în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, el urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Citeste si:

Diana Șoșoacă, cercetată penal de DIICOT. Senatoarea a blocat un centru de vaccinare anti-Covid

Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în vizorul procurorilor DIICOT după ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare. Senatoarea este cercetată penal pentru zădărnicirea combaterii...

Negocierile dintre PSD, PNL și UDMR au fost anulate după o întâlnire fulger între Cîțu și Ciolacu

PSD, PNL și UDMR au avut miercuri, 17 noiembrie, programată o întâlnire pentru formarea noii conduceri a guvernului. Aceasta a fost însă anulată după ce liberalii și social-democrații nu...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă