Bărbat rănit în timpul unei partide de vânătoare în Vaslui. Patru degete i-au fost amputate, după ce arma i s-ar fi descărcat accidental

2 luni in urmă 96


Un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost rănit în timpul unei partide de vânătoare desfășurate în cursul nopţii de joi spre vineri în județul Vaslui, au anunțat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Poliția a deschis o anchetă în acest caz.


Accidentul s-a produs pe fondul de vânătoare din localitatea Dragomirești. Potrivit purtătorului de cuvânt al SAJ Vaslui, medicul Daniel Ungureanu, victima a fost fost transportată iniţial la Centrul de Permanenţă Puieşti, de unde a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei Bârlad. "Ambulanţa din Bârlad a intervenit, în cursul nopţii, la Centrul de Permanenţă Puieşti pentru un bărbat în vârstă de 44 de ani, victimă a unui accident la vânătoare. Din declaraţia bărbatului, arma s-a descărcat accidental. Pacientul era conştient, stabil hemodinamic şi respirator, dar prezenta o plagă cu amputaţie de degete la nivelul mâinii drepte, avea amputate patru degete, şi o plagă la nivelul coapsei drepte. A primit primul ajutor şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Bârlad", a precizat medicul Dan Ungureanu.


Oficialii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui (IPJ) au declanșat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase care au constatat faptul că bărbatul în vârstă de 44 de ani, din localitatea Puiești, participa la o vânătoare autorizată.


”În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și uz de armă fără drept și sunt continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul precum și pentru a se stabili dacă au fost respectate prevederile legale privind portul și uzul de armă”, a declarat Mihaela Manoliu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă