Bărbat încătuşat de jandarmi la metrou Piaţa Unirii pentru că nu purta mască VIDEO

1 lună in urmă 1

Bărbat încătuşat de jandarmi la metrou Piaţa Unirii. Incidentul şocant s-a produs duminică, chiar pe peron.

Jandarmii au observat că tânărul pe care încercau să-l imobilizez nu purta masca. Tânărul a refuzat să se conformeze şi le-a spus forţelor de ordine că nu avea mască de protecţie, deşi este obligat să o poarte în aer liber şi în spaţii închise, conform prevederilor pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

La scena şocantă au asistat mai multe persoane. Oamenii aflaţi pe peron au intervenit şi le-au spus poliţiştilor şi jandarmilor să se oprească.

Cu toate acestea, forţele de ordine au continuat să îl imobilizeze pe tânăr care a fost dus la duba Jandarmeriei.

Bărbatul riscă să fie amendat pentru că nu purta mască de protecţie, pentru tulburarea liniştii publice şi pentru că a refuzat să se legitimeze.

România TV a luat legătura cu reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti cu privire la modul în care au intervenit forţele de ordine.

Citeşte şi: Ofiţerul în rezervă trântit la pământ şi încătuşat de jandarmi rupe tăcerea. „Am refuzat să fiu umilit. Violenţa jandarmilor depășește orice imaginaţie”

Simion Dascălu, ofiţerul în rezervă trântit şi încătuşat de jandarmi, a făcut dezvăluiri, sâmbătă, la România TV, despre momentul în care forţele de ordine l-au agresat pe stradă, în apropierea Palatului Parlamentului, pe 20 februarie.

Simion Dascălu, care este fost pilot, a declarat în exclusivitate pentru România TV că vrea să depună o plângere penală după ce jandarmii l-au trântit la pământ şi l-au încătuşat după ce ar fi refuzat să se legimiteze.

„Am refuzat să fiu umilit pentru că asta s-a dorit. Să fim umiliţi! Să fim puşi în genunchi, culcaţi pe jos, să ni se pună cătuşe. În microbuzul Jandarmeriei pandemia dispare”, a spus fostul pilot.

„Nu am spus că voi refuza să mă legitimez. Am spus cine sunt. Am spus că sunt ofiţer în rezervă al Armatei Române şi am documente şi legitimaţii care să dovedească asta. Am cerut să vină echipaj de Poliţie ca să-i identifice şi pe cei doi jandarmi”, a mai spus Dascălu.

Militarul în rezervă spune că există filmări realizate cu incidentul, iar cinci martori vor depune declaraţie privind momentul în care ar fi fost abuzat.

Citeşte şi: Răsturnare de situație în cazul bătrânului agresat de jandarmi la Parlament. Anunțul făcut de MApN

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă