Bărbat din Galați, reţinut după ce ar fi abuzat sexual doi minori de 11 și 13 ani dintr-un centru de plasament/ Cei doi minori au fost extraşi printr-o fereastră din apartamentul suspectului cu ajutorul pompierilor

1 săptămână in urmă 10

Un bărbat din Galaţi a fost reţinut de poliţişti, după ce ar fi abuzat sexual doi minori, de 11 şi 13 ani, de la un centru de plasament din oraş, informează, marţi, reprezentanţii IPJ Galaţi, transmite Agerpres.

Potrivit primelor cercetări, cei doi copii aflaţi în custodia Centrului de plasament „Dumbrava minunată” din Galaţi îl cunoşteau pe bărbat şi au fost de acord să meargă la el acasă, într-o garsonieră din cartierul „Dunărea”, unde au fost agresaţi sexual.

Anchetatorii au aflat că cei doi minori părăseau adesea centrul de plasament şi cerşeau în pieţele din cartier, unde l-au şi cunoscut pe agresor.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în condiţiile în care există suspiciuni că bărbatul ar fi molestat şi alţi minori.

UPDATE 18.29 Bărbatul de 32 ani din Galaţi care a abuzat sexual doi minori a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, informează, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, la data de 15 noiembrie, poliţia a fost sesizată de instructorul de serviciu al unei case de tip familial, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că doi minori instituţionalizaţi, de 11 şi 13 ani, ar fi închişi în apartamentul unui bloc, de pe Bulevardul Dunărea, fără posibilitatea de a ieşi.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la adresa indicată, împreună cu un echipaj de pompieri, cei doi minori fiind extraşi printr-o fereastră a apartamentului, cu ajutorul pompierilor.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi minori ar fi plecat voluntar, în urmă cu o zi, din casa de tip familial unde erau instituţionalizaţi, şi ar fi rămas peste noapte în apartamentul respectiv, împreună cu un bărbat, de 32 de ani, pe care îl cunoşteau.

Dimineaţă, acesta ar fi plecat şi ar fi încuiat uşa, iar cei doi minori, rămaşi în locuinţă, l-au sunat pe instructorul casei de tip familial, povestindu-i situaţia în care se aflau.

În continuare, s-a stabilit că, în cursul nopţii de 14 spre 15 noiembrie, bărbatul în cauză le-ar fi oferit minorilor alcool, după care ar fi întreţinut cu aceştia raporturi sexuale.

Bărbatul a fost depistat de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de viol. Ulterior, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi care a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile. AGERPRES/(AS – autor: Dan Paic, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă