Bărbat carantinat în Oradea, descoperit în gara din Arad. Le-a spus jandarmilor că mergea la mănăstire

4 săptămâni in urmă 17

Un bărbat care trebuia să stea în carantină la domiciliu, în Oradea, a fost prins de jandarmi, miercuri seară, în gara din Arad și amendat cu 2.000 de lei. Acesta le-a spus jandarmilor că voia să ajungă la slujbă la o mănăstire, relatează news.ro.

Bărbatul are 40 de ani şi revenise recent dintr-o ţară declarată zonă cu risc epidemiologic ridicat, conform unei informări a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.


„Bărbatul a fost depistat în zona staţiei CFR Arad pe timpul desfăşurării unor activităţi de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În urma stabilirii identităţii, jandarmii au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de tip «coronavirus asociat» şi avea obligaţia legală să stea în carantină la domiciliu 14 zile, respectiv până în data de 11 noiembrie inclusiv”, a transmis, joi, Jandarmeria Arad.


Întrebat de către jandarmi de ce nu a respectat măsura sanitară, bărbatul le-a răspuns că dorea să participe la o slujbă, la o mănăstire din judeţul Arad, precizează sursa citată.


Bărbatul a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 2.000 lei, pentru nerespectarea perioadei de carantinare la domiciliul declarat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă