Barak Obama a anuntat decesul bunicii sale. "Ne va fi un dor enorm de ea, dar sarbatorim cu recunostinta viata ei lunga si remarcabila"

2 luni in urmă 2

Fostul presedinte al Statelor Unite, Barak Obama, a anuntat luni, 29 martie, pe pagina sa de Facebook decesul bunicii sale, facand, cu iubire si stil, o scurta istorie a vietii sale si a modului in care a reusit sa creasca cei opt copii, printre care si tatal fostului presedinte.

"Eu si familia mea suntem indoliati pentru pierderea iubitei noastre bunicii, Sarah Ogwel Onyango Obama, cunoscuta cu drag de multi sub numele de "Mama Sarah", dar cunoscuta de noi drept "Dani" sau Bunica. Nascuta in primul sfert al secolului trecut, in provincia Nyanza, pe malul lacului Victoria, nu a avut nici o scoala formala, iar in felul tribului ei, a fost casatorita cu un barbat mult mai in varsta in timp ce era doar adolescent.

Ea isi va petrece restul vietii in micul sat Alego, intr-o mica casa construita din caramida din noroi si stuf si fara electricitate sau instalatii sanitare interioare. Acolo a crescut opt copii, a avut grija de caprele si gainile ei, a cultivat un sortiment de culturi si a luat ceea ce familia nu obisnuia sa vanda pe piata locala in aer liber.

Desi nu era mama sa de nastere, Bunicuta avea sa-l creasca pe tatal sau ca al ei si, in parte datorita dragostei si incurajarilor sale, a reusit sa sfideze sansele si sa se descurce suficient de bine in scoala pentru a obtine o bursa pentru a urma o universitate americana. Cand familia noastra a avut dificultati, gospodaria ei a fost un refugiu pentru copii si nepoti, iar prezenta ei a fost o forta constanta, stabilizatoare. Cand am calatorit prima data in Kenya pentru a afla mai multe despre familia tatalui meu, care murise anterior, bunica a fost cea care a servit drept o legatura vie catre trecut si povestile ei au ajutat sa umple un gol in inima mea.

Pe parcursul vietii sale, Bunica avea sa asiste la schimbari epocale care au loc in intreaga lume: razboi mondial, miscari de eliberare, aterizari lunare si aparitia erei computerului. Ar trai sa zboare cu avioane, sa primeasca vizitatori din intreaga lume si sa vada unul dintre nepotii sai ales la presedintia Statelor Unite. Si totusi spiritul ei esential - puternic, mandru, harnic, neimpresionat cu semne conventionale de statut si plin de bun simt si buna dispozitie - nu s-a schimbat niciodata.

Ne va fi un dor enorm de ea, dar sarbatorim cu recunostinta viata ei lunga si remarcabila", a scris pe Facebook fostul presedinte.

CITESTE SI:

LIVE VIDEO Operatiunea de extragere a navei Ever Given. Vasul gigantic a fost repus in miscare dupa aproape o saptamanaA murit si al doilea barbat torturat de politistii de la Sectia 16. A fost gasit in locuinta unui cunoscutUn cunoscut medic roman, diagnostic sumbru dupa protestele din strada: "Scapa cine poate. Dumnezeu cu mila!""O mana de om pe strazi, in frig". Viata de film a lui Florin Nita, eroul Romaniei contra Germaniei. A muncit la o fabrica de cozonaciAncheta de amploare dupa ce un cosciug COVID a fost gasit la o groapa de gunoi de la marginea Capitalei
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă