Banii tot la bogați trag! Topul sumelor câștigate de echipele din Premier League de pe urma competițiilor europene!

4 săptămâni in urmă 17

Echipele din Premier League au reușit să câștige sume uriașe din participările în competițiile europene, într-un nou sezon impresionant pentru acestea.

Chelsea Londra a adunat deja suma colosală de 90 de milioane de euro, de pe urma participării sale în Champions League, acolo unde a ajuns, până acum, în semifinale.

Echipa lui Pep Guardiola, Manchester City, este și ea la foarte mică distanță de londonezi, după ce a atins aceeași performanță ca rivala de pe Stamford Bridge.

Topul sumelor câștigate de echipele din Premier League ca urmare a participării în competițiile europene: Chelsea și City fac legea

Manchester City și Chelsea Londra au adunat fiecare aproape 90 de milioane de euro de pe urma participării în Liga Campionilor.

Ambele rivale engleze au strâns sumele respective de bani după ce au reușit să le elimine din sferturile UCL pe Borussia Dortmund și, respectiv, pe FC Porto.

Chelsea a încasat 88 de milioane de euro pentru participarea sa în Europa, până acum, în acest sezon, în timp ce echipa lui Pep Guardiola a strâns 85 de milioane de euro, conform cifrelor postate de cei de la football-coefficient.eu.

Triumful din faza sferturilor de finală ale Ligii Campionilor a adus fiecărei grupări câte 11 milioane de euro.

Dacă echipele vor reuși să facă un pas mai departe și se vor califica pentru finala Champions League din 2021, această performanță le va mai aduce câte 15 milioane de euro în visterii.

Echipa care va reuși să ridice trofeul de câștigătoare va mai primi încă 4 milioane de euro.

Cât vor încasa FC Liverpool și Manchester United! De ce Europa League e „sora vitregă” la nivelul banilor

Campioana Angliei, FC Liverpool, a ratat șansa de a ajunge în ultimele patru echipe din Liga Campionilor, după egalul 0-0, cu Real Madrid, de pe Anfield, iar echipa lui Zidane s-a calificat cu scorul general de 3-1.

Câștigătorii UCL din sezonul 2019 primesc, însă, un cec important, în valoare de 70 de milioane de euro, pentru eforturile lor.

Sumele uriașe oferite ca premii în prima competiție a Europei reduc avantajele financiare ale participării în Europa League, acolo unde se regăsesc restul echipelor din Premier League din acest top.

Manchester United are avantajul considerabil de a se fi calificat în primăvara Europa League ​​prin terminarea pe locul trei în grupa lor din Liga Campionilor.

„Diavolii Roșii” au câștigat premii în valoare de 55 de milioane de euro, după ce au trecut de Granada pentru a ajunge în semifinalele Europa League, acolo unde vor întâlni AS Roma.

Arsenal este, de asemenea, calificată în aceeași fază a Europa League, acolo unde va întâlni pe Villarreal, după ce a învins Slavia Praga, în deplasare, cu 4-0.

Cu toate acestea „tunarii” au adunat doar 15 milioane de euro din participarea lor europeană, pentru că au pornit de la început în Europa League.

Arsenal și Manchester United au primit fiecare câte 2 milioane de euro pentru calificarea în semifinalele Europa League, dar vor fi plătite cu câte 4 milioane de euro, dacă se vor califica în finala competiției. Încă 4 milioane de euro ar putea lua una dintre ele dacă va ridica trofeul pe stadionul din Gdansk, pe data de 26 mai.

The post Banii tot la bogați trag! Topul sumelor câștigate de echipele din Premier League de pe urma competițiilor europene! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă