Bani de la stat pentru tratamentele de păr. Propunerea unui candidat sud-coreean stârnește o dezbatere aprinsă

1 săptămână in urmă 12

Candidatul partidului de guvernământ din Coreea de Sud la alegerile prezidențiale a stârnit o dezbatere aprinsă săptămâna aceasta, după ce a propus decontarea de către stat a tratamentelor împotriva căderii părului. Propunerea a primit ovații din partea unor alegători, dar alții l-au criticat pentru agenda sa populistă, relatează Reuters.

Lee Jae-myung, candidatul Partidului Democrat, a făcut această promisiune electorală, spunând că aproape 10 milioane de oameni suferă de căderea părului, dar mulți dintre ei comandă medicamente din străinătate sau recurg la medicamente pentru prostată ca alternativă, din cauza costurilor ridicate ale tratamentelor.

Propunerea lui a declanșat răspunsuri explozive pe rețelele sociale, după ce a fost difuzat un clip electoral de 15 secunde în care Lee spunea că este cel mai bun candidat pentru părul alegătorilor. Clipul a devenit viral și a generat numeroase parodii pe rețelele sociale.

Jeong Da-eun, mamă a doi copii, spune că a renunțat la tratamentul medical împotriva căderii păruluui, deoarece costa 4 milioane de woni (3.325 dolari) în șase luni.
Dar propunerea a fost criticată de opoziție, care o consideră un punct de pe agenda populistă a lui Lee. Ahn Cheol-soo, un candidat al opoziției, fost medic și magnat în industria de software, a calificact propunerea lui Lee drept iresponsabilă și a promis că va reduce prețurile medicamentelor generice și va finanța dezvoltarea unui nou tratament, dacă va fi ales.

Lee Sang-ee, profesor la școala de medicină a Universității Naționale din Jeju, spunesistemul asigurărilor naționale de sănătate ar putea avea probleme dacă ar deconta sute de miliarde de wonipentru tratamente împotriva căderii părului, în condițiile în care a fost conceput pentru a-i ajuta pe cei care suferă de boli grave.
Nu există date oficiale despre
numărul de sud-coreeni care suferă de căderea părului. Serviciul Național de Asigurări de Sănătate a furnizat doar cifre anuale ale persoanelor care au primit tratament în spital, care s-au ridicat la aproximativ 230.000 în 2020.

Editor : M.B.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă