Balint, cu gândul la suporteri după primele puncte cucerite de UTA în play-out: „Le dedicăm o victorie ce nu poate fi pusă la îndoială”

4 săptămâni in urmă 17

La a treia încercare, dar și în cel mai bun moment posibil, UTA a obținut primul succes din întâlnirile directe cu Viitorul. Ioan Hora a fost omul cu golul într-o partidă destul de închisă, fără ocazii mari de gol sau cel puțin fără prea multe finalizări pe poartă.

Arădenii fac 22 de puncte, trec pe primul loc în play-out și îi fac suflării utiste o zi și mai frumoasă de 18 aprilie, la aniversarea a 76 de ani de existență a clubului.

Încurajările fanilor au dat roade. Lazslo Balint: „Le mulțumim pentru gestul lor de ieri”

Orașul se va îmbrăca în „alb-roșu” duminică, iar Laszlo Balint nu a uitat să transmită un mesaj țintit.

Dedicăm această victorie suporterilor noștri, mai ales acum, în pragul celei de-a 76 aniversari a clubului. Ne lipsesc enorm căldura și energia pe care o primeam de la fanii noștri din tribune, vom fi mult mai puternici pe «Francisc Neuman» când arena va fi plină.

Mulțumim și băieților din galerie pentru gestul lor de ieri, când au venit să ne încurajeze în perspectiva acestui prim meci din play-out, atât de important în economia clasamentului. Simțim cu toții că facem parte dintr-un club important, iar convingerea mea este că spiritul utist va fi mult mai puternic atunci când tribunele arenei noastre vor prinde viață”, au fost cuvintele antrenorului utist.

„Am știut să reacționăm la posesia Viitorului”

Spre deosebire de meciul din luna ianuarie, tot de pe arena din Calea Aurel Vlaicu, UTA a arătat ceva mai bine pe ambele faze ale jocului. Sau, oricum, mai bine decât Viitorul,  o echipă ce pare că și-a pierdut cu totul busola.

„Am dat gol și am mai avut ocazii, deci din acest punct de vedere a fost victorie care nu poate fi pusă la îndoială. E adevărat, Viitorul a avut momente în care ne-a pus sub presiune prin această posesie prelungită, dar anticipam acest lucru. Am știut să reacționăm la acest detaliu, trebuie să-i felicit pe băieți pentru pentru prestația lor din această seară”, a mai afirmat tehnicianul „roș-albilor”.

Premieri stagionale, două victorii la rând acasă și trei meciuri fără gol încasat: „Semnele sunt bune”

UTA a legat în premieră acest sezon două victorii la rând pe teren propriu și trei meciuri fără gol încasat. „Nu cred că putem vorbi de blesteme la meciurile de acasă din trecutul apropiat, ci, repet, pur și simplu ne-a lipsit și ne lipsesc în continuare căldura și energia susținătorilor noștri. Altfel, e adevărat că sunt statistici ce ne fac plăcere, a doua victorie consecutivă acasă și al treilea meci în care nu pierdem, deci semnele sunt bune. Este important să avem constanță pentru că eu consider că în acest turneu play-out această constanță a jocului ne poate duce la îndeplinirea obiectivului”, a adăugat Balint.

Balint, de partea conducerii în chestiunea licenței pentru Europa: „Suntem ancorați în realitatea momentului”

Chiar la conferința de presă dinaintea jocului cu Viitorul „principalul” arădenilor vorbea despre dorința echipei sale de a termina pe locurile 7-8. Această clasare s-ar cuantifica doar printr-o primă importantă de obiectiv pentru utiști, căci, altfe, clubul arădean nu a aplicat pentru Licența UEFA și nu avea dreptul de disputa barajele pentru Europa.

În acest moment mă gândesc doar la următorul meci. Nici nu am apucat să vorbesc despre detaliul licențierii cu oamenii din conducerea clubului. Important pentru mine este să reușim ca din punct de vedere sportiv să ne atingem obiectivul și, bineînțeles, să ne clasăm dincolo de locurile de baraj, mai departe nu este problema mea.

Este primul an pentru UTA de la revenirea în prima ligă, e important să asigurăm continuitate și să o luăm treptat și în ceea ce privește obiectivele. Am mai spus-o, poate și eu am greșit în anumite situații când m-am gândit că putem obține mai mult, iar realitatea a demonstrat contrariul.

Suntem ancorați în realitatea momentului, trebuie să ne luptăm pentru fiecare punct, să ne îndeplinim obiectivul și bineînțeles să vedem ce avem de făcut în continuare și după terminarea acestui sezon”, a conchis Laszlo Balint.

UTA se întoarce pe teren peste patru zile în Liga 1, când joacă pe terenul celor de la Dinamo, echipă serios amenințată cu retrogradarea.

 

The post Balint, cu gândul la suporteri după primele puncte cucerite de UTA în play-out: „Le dedicăm o victorie ce nu poate fi pusă la îndoială” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă