Azi începe vaccinarea anti-Covid prin centrele mobile, cu serul de la Moderna

2 săptămâni in urmă 8

Astăzi începe vaccinarea împotriva COVID-19 cu serul de la Moderna, prin centrele mobile şi prin echipele mobile. Caravanele vor ajunge, mai întâi, în şapte judeţe: Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi și Sibiu.

Azi începe vaccinarea anti-Covid prin centrele mobile, cu serul de la Moderna

shutterstock.com

"Pot să vă spun că de mâine (miercuri - n.r.) începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile şi de asemenea prin sprijinul echipelor mobile avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare, sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe şi de asemenea avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate. Pot să vă spun şi care sunt aceste judeţe unde dislocăm centre mobile: Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi și Sibiu”, a declarat, marţi, Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

În centrele mobile va fi folosit vaccinul de la Moderna

El a menţionat că în centrele mobile va fi folosit vaccinul de la Moderna.

"Vom distribui pentru moment vaccin de la compania Moderna care este un vaccin, după cum ştim, pe bază de ARN mesager şi ne putem permite din punct de vedere logistic organizarea acestor activităţi de vaccinare, având în vedere stabilitatea la temperatura obişnuită de 2 - 8 grade pentru 30 de zile", a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit news.ro.

În judeţul Sibiu, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, care pune la dispoziţia populaţiei o echipă de vaccinare mobilă, va începe imunizarea populaţiei din localitatea Marpod.

Echipa de vaccinare este formată din personal al Spitalului Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Augustin" din Sibiu. Imunizarea va avea loc într-un spaţiu special amenajat de către Primăria Marpod în incinta Căminului Cultural din localitate.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă