Azi are loc ședința în care se decid noile restricții în București. Capitala e de vineri în scenariul roșu

2 luni in urmă 17

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se reunește azi, la ora 09.00, pentru a stabili măsurile care se impun, după ce rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori.

Ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență a fost amânată, după ce inițial fusese anunțată pentru sâmbătă, și a fost fixată pentru duminică, 7 martie, începând cu ora 09:00.

Pentru că Traian Berbeceanu a fost eliberat din funcție, iar Capitala a rămas fără prefect, ședința va fi condusă de un subprefect, care i-a preluat atribuțiile.

Autoritățile trebuie să hotărască dacă în Bucureşti va fi închisă activitatea restaurantelor în interior, a sălilor de spectacole, a teatrelor, a sălilor de joc de noroc şi a şcolilor.

Potrivit reglementărilor, la rata de infectare de peste 3 la mia de locuitori, se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele și sălile de noroc.

Revenirea Capitalei la scenariul roșu afectează și elevii. Mai exact, potrivit ordinului comun al miniștrilor educației și sănătății, rămân deschise creșele și grădinițele, clasele primare și doar jumătate dintre elevii din clasele terminale.

Până la atingerea unei rate de incidență de 6, vor merge la școală și clasele terminale, după decizia luată vineri seară de CNSU.

Capitala a mai fost timp de trei luni, de pe 20 octombrie până pe 20 ianuarie, în scenariul roșu. Rata de infectare a scăzut sub pragul de trei pe 20 ianuarie, iar după cinci zile, restaurantele au putut să se redeschidă la interior, dar la capacitate redusă. Pe 8 februarie, când a început anul școlar, toți elevii au mers la școală.

În afara Capitalei, în scenariul roșu se află, în acest moment, 4 județe: Timiș, Cluj, Brașov și Ilfov. De asemenea, 13 județe sunt în scenariul galben.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă