Avocatul Robert Roșu va fi ELIBERAT din închisoare! El a fost condamnat la 5 ani în dosarul Ferma Băneasa

5 zile in urmă 6

Robert Roșu va fi eliberat Robert Roșu va fi eliberat

Avocatul Robert Rosu va fi eliberat din închisoare. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, marți, să admită recursul în casație formulat de avocatul Robert Roșu și să îl achite în dosarul Ferma Băneasa, în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Potrivit minutei, Roșu va fi eliberat de îndată din închisoare.

MARŢI, 23 NOIEMBRIE 2021, 13:42

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Monica Vasilescu

„Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Roşu Robert Mihăiţă. Desfiinţează, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Roşu Robert Mihăiţă şi, în rejudecare (...) achită pe inculpatul Roşu Robert Mihăiţă pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi, respectiv, a infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de gave.

Anulează formele de executare emise în baza deciziei penale nr. 382/A din data de 17 decembrie 2020, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Roşu Robert Mihăiţă, dacă nu este arestat în altă cauză. (...) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23 noiembrie 2021", se arată în minuta instanței.

La sfârșitul anului trecut, instanța i-a condamnat pe omul de afaceri Remus Truică, dar și pe avocatul Robert Roșu de la casa de avocatură Țuca, Zbîrcea și asociații și i-a condamnat, de asemenea, pe miliardarul israelian Beny Steinmetz și pe prințul Paul al României, însă aceștia se sustrag executării pedepsei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă