Avocatul Poporului, despre pensiile speciale: "Pot s-o rezolve maine, daca vor". Despre cine a spus Renate Weber ca i-a inrosit telefoanele

1 lună in urmă 2

Avocatul Poporului, Renate Weber, afirma ca eliminarea pensiilor speciale se poate rezolva "maine", daca se doreste acest lucru, cu exceptia pensiilor de care beneficiaza magistratii. Weber sustine ca fosti parlamentari PNL au "inrosit telefonul" cerandu-i sa atace la CCR legea care prevedea desfiintarea pensiilor de care beneficiau fostii deputati si senatori.

Renate Weber a vorbit, miercuri seara, la TVR, despre eliminarea pensiilor speciale: "Pot s-o rezolve maine, daca vor, pentru ca decizia 900 din 15 decembrie 2020 a Curtii Constitutionale este foarte categorica: singura categorie de profesionisti la care poti gasi o sustinere in Constitutie sunt magistratii... sunt si cei de la Curtea Constitutionala, dar toti magistratii. De ce? Pentru ca numai cu referire la ei Constitutia vorbeste de independenta, vorbeste de incompatibilitati.

Toate celelalte categorii..., inclusiv parlamentarii, ca au fost tare suparati ca nu am atacat la Curtea Constitutionala taierea pensiilor... Vai de mine, mi-au inrosit telefonul. Deci niciodata, eu de cand sunt in functia asta, niciodata nu am primit telefoane cate am primit pentru pensiile parlamentarilor. Si cei mai multi erau din PNL, credeti-ma!

Intrebata de ce a fost sunata de parlamentari liberali, Renate Weber a raspuns: "Sa atac la Curtea Constitutionala, pe cuvant! (...) Ma sunau cei care deja nu mai erau parlamentari, erau beneficiarii pensiei si, in loc sa se duca sa faca lobby la colegii lor de partid, faceau la mine, sa atac cand o sa fie votata".

Ea a explicat ca tocmai in baza deciziei CCR care arata ca sunt constitutionale pensiile de serviciu ale magistratilor, fiind singura categorie prevazuta de legea fundamental, nu a atacat la CCR eliminara pensiilor speciale ale fostilor deputati si senatori.

"Deci, au inceput cu parlamentarii. Daca maine vor, maine pot sa dea legi pentru fiecare din celelalte, pot sa faca acest lucru fara probleme, peste tot, credeti-ma!", a adaugat Avocatul Poporului.

Aceasta a precizat ca, in opinia sa, "problema cea mare" este legata de varsta la care beneficiarii pensiilor de serviciu se pot pensiona.

Citeste si:

EXCLUSIV Mascatii au descins la o adresa gresita din Ilfov si i-au amenintat cu moartea pe proprietarii nevinovati: "Mi-au pus arma in piept si au vrut sa-mi impuste cainele"Avertismentul medicilor pentru parinti: Incep sa apara destul de des cazuri de sindrom inflamator multisistemic post-COVIDCum sa iti calculezi singur salariul netRomanca din Italia ucisa cu sadism cand a anuntat ca e insarcinata. "Nici nu stiu ce m-a apucat de am omorat-o"Un medic roman s-a infectat cu Covid-19 dupa a doua doza de vaccin. Cum isi explica imbolnavirea
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă