Avocatul lui Sebastian Colțescu a oferit toate detaliile despre victoria în cazul de rasism de la Bașakșehir – PSG: „I-au fost puse întrebări de tot felul!”

3 săptămâni in urmă 1

Sebastian Colțescu, arbitrul român în vârstă de 43 de ani, a scăpat de acuzațiile de rasism apărute după meciul din Liga Campionilor dintre Istanbul Bașakșehir și PSG, iar avocatul său, Josep Vandellos, a prezentat toți pașii procesului deschis de către UEFA.

Chiar dacă s-a stabilit că nu a fost rasism atunci când, într-un dialog cu „centralul” Ovidiu Hațegan, Sebastian Colțescu l-a numit „negru” pe Pierre Webo, UEFA a deschis proceduri împotriva lui Sebastian Colțescu și a lui Octavian Șovre.

 ProSport a prezentat în exclusivitate raportul celor de la UEFA, în care forul internațional oferă detalii despre analiza lignivstică făcută și concluzionează prin faptul că Sebastian Colțescu nu a făcut o remarcă rasistă.

Avocatul lui Sebastian Colțescu a oferit toate detaliile despre cazul de rasism

„În acest caz, a solicitat un raport de expertiză lingvistică să afle dacă expresia folosită pentru a-l identifica pe Webo avea conotații rasiste sau nu. S-au obținut aceste probe, s-a făcut un raport și acel raport a concluzionat că nu există insultă rasistă. Raportul îl am eu și am avut ocazia să îl citesc, este extrem de clar și foarte bine făcut, în sensul în care nu lasă niciun fel de dubiu asupra nu numai bunăvoința de către Colțescu și din punct de vedere obiectiv că expresia respectivă nu constituie o insultă.

Să nu credeți că a fost ceva complicat, pentru că Sebi singura chestie pe care a făcut-o a fost să spună adevărul, cum a trăit el și care a fost intenția. Adevărul e că i-au fost puse întrebări de tot felul, dacă crezi că ai fi putut folosi o altă expresie, de ce ai folosit expresia respectivă. El și-ar fi dorit să evite situația respectivă, dar discuția a avut loc prin handsfree, deci este o discuție privată care în condiții normale nimeni nu ar fi auzit.

Probabil că dacă domnul Webo avea o pălărie roșie, Sebastian ar fi indicat uite, acela cu pălărie roșie. Din moment ce era singura persoană de rasă neagră așezată de bancă într-un meci de Champions League, unde există o presiune extrem de mare și nu se poate pierde nici un minut, cea mai rapidă metodă de a identifica a fost aceasta.

Se putea folosi altă expresie, bineînțeles. El a ales-o pe aceasta. Se vorbește despre tot felul de consecințe, una dintre ele este daca UEFA ar trebui să implementeze un cod de conduită pentru arbitri. Când cineva nu face decât să identifice pe cineva, folosindu-se de ceva care este evident. Adică cineva când este negru sau când cineva este alb sau când cineva când are o pălărie roșie sau este asiatic și aceste expresii nu au conotații rasiste nu cred că trebuie să dăm mai multă importanță”, a spus Josep Vandellos, potrivit Telekom Sport.

The post Avocatul lui Sebastian Colțescu a oferit toate detaliile despre victoria în cazul de rasism de la Bașakșehir – PSG: „I-au fost puse întrebări de tot felul!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă