„Avionul este nesigur și periculos. Am auzit o bubuitură”. Noi detalii despre accidentul aviatic în care a murit fotbalistul Emiliano Sala

1 săptămână in urmă 33

Înainte de zborul fatidic alături de fotbalistul Emiliano Sala, de la Nantes, Franța, la Cardiff, în Țara Galilor, pilotul David Ibbotson și-a sunat un prieten, căruia i-a spus problemele aeronavei, relatează BBC.

Pilotul britanic și atacantul argentinian s-au stins pe 21 ianuarie în 2019, la vârsta de 28 ani, după ce avionul a căzut în Canalul Mânecii.

BBC a publicat o înregistrare a unei discuții între Ibbotson și un prieten, de înainte de decolare, Pilotul spune că a auzit o bubuitură în aeronavă, la zborul precedent: „Eram în mijlocul Canalului Mânecii și am auzit o bufnitură. Nu știam ce se întâmplă. Am verificat parametrii, totul era bine, am continuat să zbor, dar incidentul mi-a atras atenția”.

Ibbotson se plânge, de asemenea, că pedala de frână din stânga nu a funcționat”. „Acest avion trebuie să intre în hangar. Este o aeronavă foarte nesigură și pericoloasă”, a insistat Ibbotson.

Cu toate acestea, pilotul a efectuaz zborul. Fotbalistul argentinian tocmai plecase de la Nantes și semnase cu echipa Cardiff City. Pe 21 ianuarie 2019, mergea să-și întâlnească noii colegi, când avionul Piper Malibu PA-46, a dispărut de pe ecranele radar, la aproximativ 20 km nord de Insula Guernsey.

Anterior, pilotul nu a emis niciun mesaj SOS, ci doar a solicitat permisiunea de a pierde din altitudine, în momentul în care s-a pierdut contactul cu controlorul de trafic din Jersey. Epava avionului a fost găsită pe 3 februarie, iar trupul lui Sala trei zile mai târziu.

Foto: gov.uk

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă