Avion medical german, pregătit să ajute la evacuarea persoanelor rănite în exploziile de la Kabul

1 lună in urmă 19

Un avion medical va evacua persoanele rănite în explozia de la Kabul. Foto/profimedia Un avion medical va evacua persoanele rănite în explozia de la Kabul. Foto/profimedia

Un avion medical german este pregătit să zboare la Kabul şi să ajute la evacuarea persoanelor care au fost rănite joi în atacul de lângă aeroport. 

JOI, 26 AUGUST 2021, 21:03

SURSĂ: Realitatea

AUTOR: Iulian Budușan

„Am oferit un Medevac (avion pentru evacuare medicală) care să transporte persoanele rănite”, a declarat ministrul german al apărării Annegret  Kramp-Karrenbauer în faţa jurnaliştilor la Berlin, adăugând că aparatul, un Airbus, este în drum dinspre Kabul spre capitala uzbecă Taşkent, unde va rămâne în standby şi pregătit să se întoarcă în capitala afgană.

Toate efectivele militare germane au părăsit joi Afganistanul, după ce au evacuat mai mult de 5.300 de persoane, cetăţeni a 45 de ţări, printre care peste 500 de germani şi peste 4.000 de afgani, a spus ministrul german.

Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi alte câteva zeci au fost rănite în urma a două explozii produse joi în apropierea aeroportului din Kabul, unde mii de cetăţeni afgani sunt aglomeraţi în încercarea de a părăsi ţara înaintea încheierii operaţiunilor internaţionale de evacuare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă