Avion de vânătoare chinez, prăbușit pe malul unui râu. Reacția zecilor de oameni, aflați la pescuit VIDEO

1 lună in urmă 17

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 16:57

0 citiri

Avion de vânătoare chinez, prăbușit pe malul unui râu. Reacția zecilor de oameni, aflați la pescuit VIDEO

Un eveniment rarisim a avut loc în China, unde un avion de vânătoare de tip J-10 s-a prăbușit într-un râu sub privirile mai multor pescari.

De la incident au fost surprinse mai multe imagini video de către amatori ce se aflau în zonă. Avionul care s-a prăbușit era un avion J-10 în versiunea J-10S a Forțelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului, scrie publicația DefenseRomânia.ro.

Versiunea respectivă e una în dublă comandă.

Pe imaginile apărute pe rețelele de socializare, și devenite virale, se poate observa cum cei doi piloți, care s-au catapultat la timp, cad parașutați în râu. Potrivit celor de la Defence Blog, piloții chinezi au suferit răni minore și se află în afara oricărui pericol.

Incidentul ar fi avut loc pe data de 22 octombrie. Locația unde avionul s-a prăbușit ar fi la aproximativ 1.2 kiloemtri de pista aeroportului Zhengzhou Matougang din China.

J-10 este un avion chinez dezvoltat de Chengdu Aircraft Corporation (CAC), în mai multe versiuni, inclusiv pentru Marina Chinei. Avionul este un avion mutirol ușor, cu un singur motor, proiectat mai multe tipuri de misiuni. Varianta în comandă dublă este J-10S.

Zborul inaugural a avut loc în 1998, în timp ce în 2005 a intrat în serviciul Forțelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului. Aeronava a fost dezvăluită presei internaționale în 2007 iar în varianta J-10B dispune de un radar AESA.

Până în prezent China nu a exportat aeronava, datele indicând însă că Pakistanul ar putea deveni primul client extern al J-10. Zvonuri au existat și cu privire la o posibilă achiziționare a acestor aeronave și de către Iran.

J-10 e considerat un avion de vânătoare de generația a IV-a.

Citeste si:

Gigantul chinez Evergrande dă semne de revenire. Mai mult de 10 proiecte au fost repornite

Gigantul imobiliar chinez Evergrande, ale cărui datorii depăşesc 300 de miliarde de dolari, a reluat activităţile la peste 10 proiecte, în şase oraşe, între care se află şi Shenzhen,...

Ultimul test al Pentagonului pentru racheta hipersonică a eșuat

Statele Unite au suferit un eșec în cursa cu Rusia și China de dezvoltare a armelor hipersonice, după ce ultimul său test a eșuat, a transmis Pentagonul. Testul, care a avut loc joi, 21...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă