Aviația rusă pierde tot mai multe avioane în Ucraina și rămâne în continuare incapabilă să asigure superioritatea aeriană

1 săptămână in urmă 11

Incapacitatea Rusiei de a-și asigura superioritatea aeriană deasupra Ucrainei rămâne unul dintre cei mai importanți factori ai vulnerabilităților demonstrate de armata rusă în războiul din Ucraina. Până în prezent, în cele aproape 7 luni de conflict, rușii au pierdut 55 de avioane de luptă, dintre care patru doar în ultimele 10 zile, conform unei analize a ministerului britanic al Apărării.

LiveText-ul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

„Rusia a pierdut, cel mai probabil, cel puțin patru avioane de luptă în Ucraina în ultimele 10 zile”, se arată în analiza ministerului britanic al Apărării. Astfel, de la începutul războiului, aviația rusă a pierdut 55 de astfel de aparate, conform estimărilor britanice.

Pierderile mari din ultimele zile ar putea fi o dovadă că Forțele Aeriene Ruse sunt dispuse să-și asume riscuri mai mari, în încercarea de a asigura sprijin aerian apropiat forțelor terestre ruse aflate sub presiune avansului trupelor ucrainene.

„Piloții ruși au un nivel scăzut de conștientizare a situației operaționale; este foarte probabil ca anumite avioane să fi rătăcit deasupra teritoriului inamic (ucrainean) și să fi nimerit în zone cu o apărare antiaeriană densă, în condițiile în care linia frontului se schimbă rapid”, spun britanicii.

Concomitent, războiul pe care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei de mai bine o jumătate de an a devenit imposibil de ignorat în orașul Belgorod, în sudul Rusiei, la câțiva kilometri de graniță, scrie The Guardian.

Soldații ruși care se retrag din calea contra-ofensivei ucrainene au umplut, acum, străzile orașului, iar sirenele aeriene se aud de câteva ori pe zi. Orașul este plin de refugiați, iar la graniță, militarii ruși și cei ucraineni se află la distanță mică unii de ceilalți.

Editor : M.L.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă