Avertizări meteo de frig, ninsori viscolite şi polei. A fost emisă alertă COD PORTOCALIU

2 săptămâni in urmă 15

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis alertă COD GALBEN răcire accentuată în toate regiunile pentru perioada 11 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.
Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.
Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO 11 FEBRUARIE. Vremea se va strica brusc în România. Temperaturi de -16 grade

De asemenea, a fost emisă alertă meteo COD GALBEN de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori temporar viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est, valabilă pentru intervalul 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 18:00.

Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova.

Citeşte şi: Val de aer rece peste România. Se anunţă ploi, apoi de joi vor fi ninsori viscolite şi depuneri de polei

Meteorologii au emis şi alertă COD PORTOCALIU pentru Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură unde se aşteaptă intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă. Avertizarea este valabilă pentru intervalul 11 februarie, ora 18:00 – 12 februarie, ora 18:00.

În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă