Avertizare de fenomene extreme în Grecia: 46 de grade Celsius și furtuni puternice

2 luni in urmă 20

 Hepta Hepta

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află permanent ori temporar, sau care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie elen (EMY) a emis o prognoză cu privire la apariţia unor fenomene meteo extreme.

Este vorba de deteriorarea rapidă a condiţiilor meteo, scăderea semnificativă a temperaturii, furtuni puternice şi intensificări însemnate ale vântului.

Frontul de aer rece va afecta predominant zonele de vest, nord şi est ale Republicii Elene, după cum urmează:

  • la 6 august 2021, se vor înregistra temperaturi maxime de 44-46° C şi risc foarte mare de incendii;
  • începând de vineri, 6 august 2021, temperaturile vor scădea în vestul şi în nordul teritoriului elen, pe insula Creta şi în arhipelagul Dodecanez (nu va fi depăşită valoarea de 36° C, în timp ce în restul teritoriului, temperaturile vor scădea cu 3 până la 5° C);
  • vor fi înregistrate intensificări semnificative ale vântului din direcţiile vest şi nord-vest, care vor predomina în Marea Ionică, Marea Egee şi insulele din aceste zone, cât şi în partea continentală a Republicii Elene.

Începând cu după-amiaza zilei de 6 august 2021, odată cu trecerea frontului de aer rece, care este principala cauză a acestei schimbări a vremii, intensificarea temporară a vântului se va manifesta în principal din direcţia nord – nord-vest.

În intervalul 7 – 8 august 2021, temperatura nu va depăşi 35-37° C în majoritatea regiunilor, în timp ce pentru intervalul 9 – 11 august 2021 este prognozat un nou val de caniculă (temperaturi de 40-42° C în partea centrală şi sudică a Greciei continentale), fiind prevăzută o scădere a temperaturilor începând cu ziua de joi, 12 august 2021.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români aflaţi permanent ori temporar, sau care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că autorităţile elene avertizează, de asemenea, în legătură cu existenţa unei concentraţii ridicate de particule fine PM2.5 în regiunea Attica, generată de fumul produs de incendiile din Evia şi zonele învecinate, recomandând locuitorilor din aceste zone să evite deplasările în aer liber şi să poarte măşti de protecţie cu un grad de filtrare ridicat.

The post Avertizare de fenomene extreme în Grecia: 46 de grade Celsius și furtuni puternice appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă