Avertismentul unui expert britanic: "Ne aflăm într-o cursă dramatica împotriva unui virus în schimbare". Când NU va mai funcționa vaccinul antiCovid

1 lună in urmă 24

"Aceste tulpini sunt în mod subsțantial mai contagioase și au devenit variantele dominante ale virusului în aceste țări în doar câteva săptămâni. Varianta britanică a fost deja gasită în câteva alte țări. Cred că este inevitabil că aceste variante se vor răspândi și vor deveni dominante în întreaga lume.(...) Prin urmare, ne aflăm acum într-o cursă dramatică împotriva unui virus în schimbare, care este sub o enormă presiune imunitară. În primul rând, trebuie să luăm măsuri urgente pentru a încetini răspândirea Sars-CoV-2 și a variantelor sale. Apoi, trebuie să vaccinăm părți mari din populația globală cât mai repede posibil, în prima parte a lui 2021 - trebuie să o facem până în vară. Dacă ne va lua până în toamnă, nu va fi suficient de repede", afirmă expertul.

Vă reamintim că premierul britanic Boris Johnson a anunțat recent noi restricții DURE la nivel național pentru Marea Britanie, îndemnându-i pe britanici să „rămână acasă”, așa cum au făcut-o în timpul primului „lockdown” din martie anul trecut.

Anunțul prim-ministrului vine după ce, pentru prima dată, nivelul de alertă COVID din Marea Britanie a fost ridicat de la nivelul 4 la nivelul 5, cel mai înalt posibil.

Marea Britanie a înregistrat 58.784 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record de infectări zilnice, conform datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii de la Londra. S-au înregistrat, de asemenea, 407 noi decese asociate COVID-19, numărul total al persoanelor ucise de această boală de la începutul pandemiei ajungând, astfel, la 75.431. Numărul infectărilor a depășit 2,7 milioane de cazuri de la izbucnirea epidemiei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă