Avertismentul Patriarhului Daniel cu privire la căderea regimului s-a adeverit! Ludovic Orban a pierdut puterea: "Dumnezeu nu se lasă batjocorit!"

2 luni in urmă 1

„Dumnezeu nu se lasă batjocorit", spunea Patriarhul Daniel, vorbind despre căderea comunismului ca răsplată a umilirii celor sfinte, în 1989 de către autoritățile comuniste. Declarațiile Patriarhului Daniel fuseseră făcute în contextul în care fostul premier, Ludovic Orban, anunțase că pelerinajul nu putea să aibă loc. Purtătorul de cuvânt al BOR declara la acel moment că decizia era una „ofensatoare”.

„În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombire, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie motivând că în aceeași zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar avea loc o ședință importantă. Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe, ci la Biserica Sf. Nicolae-Vlădica din apropiere”, a spus Patriarhul Daniel, potrivit Basilica.

„Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 27 octombrie în anul 2007, chiar de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, a fost înființat Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române, care prin radio și televiziune transmite de la Catedrala Patriarhală în fiecare zi slujba Sfintei Liturghii și slujba Vecerniei spre bucuria credincioșilor ortodocși români din țară și din diaspora. Fraților, Dumnezeu nu se lasă batjocorit”, a adăugat Patriarhul.

Capul BOR a conchis că „prin aceasta vedem că `Dumnezeu nu se lasă batjocorit`, după cum spune Sfântul Apostol Pavel (Galateni 6:7). Fraților, Dumnezeu nu se lasă batjocorit. El este îndelung-răbdător, dar este și drept. Mai întâi iubirea Sa milostivă copleșește dreptatea Sa. Dreptatea Sa se arată atunci când El dorește îndreptarea oamenilor, folosind uneori și medicamente amare, nu numai dulci pentru îndreptarea oamenilor și așa îngăduie ca ei să fie certați cu diferite încercări”.

Liturghia la care a predicat patriarhul a fost punctul central al pelerinajului de Sf. Dimitrie desfășurat în acest an în plină pandemie de coronavirus cu restricții sanitare și de distanțare. 

Iată, că nu după multă vreme, cuvintele sale s-au dovedit a fi profetice. Duminică, PNL a obţinut un scor electoral sub aşteptări, iar luni, premierul Ludovic Orban a demisionat ca urmare eşcului de la alegerile parlamentare,

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă