Avertismentul OMS: Majoritatea regiunilor de pe glob înregistrează o creştere a numărului cazurilor Covid

2 săptămâni in urmă 1

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat, luni, că majoritatea regiunilor de pe glob înregistrează o creştere a numărului cazurilor de Covid-19, transmite Reuters.

Imagine ilustrativă

Imagine ilustrativă

Profimedia Images

Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Numărul cazurilor noi de Covid-19 a crescut cu 8% în ultima săptămână, fiind pentru a cincea săptămână consecutiv când evoluţia este ascendentă, a declarat dr. Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, într-un briefing de presă.

Numărul cazurilor din Europa, unde varianta mai contagioasă a coronavirusului, B.1.1.7, se răspândeşte rapid, a crescut cu 12%, a spus Kerkhove, scrie News.ro.

În regiunea Asiei de Sud-Est a avut loc o creştere de 49%, în estul Mediteranei de 8%, iar în Pacificul de Vest de 29%.

În Americi şi Africa a fost consemnat un declin uşor, a arătat Kerkhove, adăugând în schimb că numărul cazurilor este ”îngrijorător”.

”Există o presiune pentru ridicarea restricţiilor în aceste ţări şi dificultăţi ca oamenii şi comunităţile să respecte măsurile de control dovedite”, a spus reprezentanta OMS, adăugând că a avut loc o creştere uşoară a numărului de decese provocate de Covid-19 la nivel mondial.

În privinţa vaccinărilor, acestea sunt ”inegale şi inechitabile”, a mai spus Kerkhove.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

oms pandemie coronavirus campanie vaccinare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă