Avertismentul medicului Emilian Imbri: „După 15 martie vom atinge acel vârf de care ne este teamă”

1 lună in urmă 2

Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din București, estimează că după data de 15 martie, România va atinge un nou vârf al pandemiei de coronavirus, informează B1 TV.

Declarația medicului vine după ce numărul de infectări a înregistrat o creștere în ultimele zile, ajungând sâmbătă, 6 martie, la 4.064. Ca urmare a creșterii ratei de infectare, Bucureștiul a reintrat în scenariul roșu, iar în Timișoara a fost dispusă carantina – cu efect de luni, 8 martie.

Din ce se prefigurează, imediat după 15 martie și în aprilie vom atinge acel vârf de care ne este teama și dacă nu vom răspunde la ceea ce ni se va cere să facem și vom avea niște discuții nelalocul loc despre drepturile fiecărei persoane, atunci lucrurile se vor prelungi până spre toamnă, cum spun specialiștii, odată cu vaccinarea a peste 70% din populația țării. Asta se va întâmplă sigur spre iarnă. Probabil ca anul acesta, încă vom avea o vara destul de precaută în comportament, zic eu.

Dr. Emilian Imbri:

Potrivit medicului, cel de-al treilea val al epidemiei nu ne-a lovit încă, dar este extrem de aproape.

„Noi suntem pregătiți pentru un val trei. Din fericire, valul doi s-a retras ca la un tsunami, mult în ultimele 3-4 săptămâni, și spitalele au respirat puțin. Locuri libere au fost, în spitalul Babeș, acum 2-3 săptămâni erau peste 200 de locuri libere. Acum se întoarce valul. Probabil ca vom fi liniștiți până când vom atinge maximul pe care l-am avut acum 2 sau 3 luni, adică un vârf în care totul era plin. Până atunci, spunem noi că putem rezista. Dacă depășim acea cotă, sigur ca presiunea va produce spărturi”, a mai declarat medicul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă