Avertismentul ECDC. 13 insule grecești, marcate cu roșu aprins pe harta răspândirii COVID-19

2 luni in urmă 21

Insulele greceşti din sudul Mării Egee au fost marcate, joi, cu culoarea roşu închis pe harta răspândirii COVID-19 a Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), după creșterea numărului de cazuri, scrie Reuters. Astfel,  orice călătorie neesențială în această perioadă spre și dinspre această regiune este descurajată.

13 insule grecești au fost însemnate, joi, cu culoarea roșu închis  pe harta răspândirii COVID-19 a Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC). Printre aceștia se numără Mykonos, Santorini și Rhodos, zone preferate și de turiștii români. 

Ministrul adjunct al Protecției Civile grecești, Nikos Hardalias, a declarat joi mai târziu că Mykonos și Ios, o altă destinație turistică populară, se află la „un pas” de autoritățile care impun restricții, potrivit Reuters.

Acesta a mai adăugat  că situația este îngrijorătoare și pe insulele Zakynthos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros și Rodos.

Grecia, care depinde în mare măsură de turism, s-a bazat pe promovarea insulelor „fără COVID” pentru a atrage vizitatorii în această vară, sperând că o revenire a călătoriilor internaționale va resuscita sectorul după cel mai grav an din ultimele decenii din 2020.

„Așteptăm să vedem cum vor reacționa piețele (turistice)”, a declarat Manolis Markopoulos, președintele asociației hotelierilor din Rodos, referindu-se la decizia ECDC, o agenție a Uniunii Europene.

Săptămâna trecută ECDC a inclus Creta, cea mai mare insulă grecească şi o altă extrem de populară destinaţie turistică, în zona de culoare roşu închis.

Zonele cu roșu închis pe harta ECDC ajută la deosebirea zonelor cu risc ridicat, dar și statele membre ale UE pentru a menține reguli de testare la plecare și carantinare la întoarcere.

Grecia a intrat în zona roșie. Ce reguli trebuie să respecte turiștii români la întoarcerea în țară

Grecia a intrat, joi, în zona roșie, după ce rata de infectare din această țară a depășit pragul de 3 la mia de locuitori.

Asta înseamnă că persoanele nevaccinate intră în carantină timp de 14 zile la revenirea în România, indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR.

Singurele categorii exceptate de la măsura carantinei de 14 zile sunt:

  • persoanele care s-au imunizat anti-COVID cu schema completă de cel puțin 10 zile
  • persoanele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile
  • copiii până la vârsta de 6 ani cei cu vârstele cuprinse între 6 și 16 ani, dacă prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă