Avertismentul dur al ministrului german al Sănătății: ”Germanii vor fi vaccinați, vindecați sau morți până la sfârșitul iernii”

5 zile in urmă 26

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 15:12

230 citiri

 ”Germanii vor fi vaccinați, vindecați sau morți până la sfârșitul iernii”

Cetăţenii germani vor fi ''vaccinaţi, vindecaţi sau morţi'' până la sfâşitul acestei ierni din cauza înmulţirii cazurilor de COVID-19, a avertizat luni ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, potrivit AFP.

''Probabil că până la sfârşitul iernii, cum se spune uneori cu cinism, fiecare sau aproape fiecare va fi vaccinat, vindecat sau mort'' din cauza răspândirii variantei Delta ''foarte, foarte contagioase'' a coronavirusului, a spus Spahn, care şi-a îndemnat încă o dată conaţionalii să se vaccineze ''urgent''.

Germania, şi în special în regiunile sale din sud şi est, este lovită în prezent de un nou val de infectări pe care experţii şi responsabilii politici îl atribuie mai ales unei rate de vaccinare, de 68%, care este printre cele mai reduse din Europa de Vest.

Cancelarul creştin-democrat Angela Merkel şi succesorul ei social-democrat Olaf Scholz au decis joi să înăsprească restricţiile antiepidemice pentru persoanele nevaccinate, dar au exclus instituirea vaccinării obligatorii anti-COVID-19 pentru ansamblul populaţiei.

''Avem în prezent un al patrulea val, avem o situaţie foarte, foarte dificilă în numeroase spitale din Germania'', a mai atras atenţia ministrul sănătăţii. ''Observăm că acest val se propagă încetul cu încetul către vest'', a adăugat Spahn, în timp ce secţiile de ATI ale spitalelor germane se apropie de saturaţie din cauza personalului insuficient.

Cu evoluţia actuală şi recordurile zilnice de infectări, situaţia sanitară ''va fi mai rea decât tot ce am cunoscut'' până acum, a declarat la rândul ei Angela Merkel în timpul unei reuniuni din propriul partid.

Germania (ţară cu o populaţie de circa 83 de milioane de locuitori) a înregistrat în ultimele zile cifre ale infectărilor fără egal de la începutul pandemiei, depăşind săptămâna trecută pragul zilnic de 65.000 de cazuri de COVID-19.

Citeste si:

Germania ia măsuri dure pentru combaterea pandemiei. Vor fi impuse restricții inclusiv celor vaccinați și celor care au trecut prin boală

Germania va limita o mare parte a vieţii publice în zonele în care spitalele devin periculos de pline cu pacienţi cu Covid-19 la persoanele care fie au fost vaccinate, fie s-au recuperat după...

În ce condiții pot călători românii în Austria după ce țara a intrat în carantină. Precizările MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, luni, precizări cu privire la condiţiile de intrarea în Austria, în contextul instituirii carantinei pe teritoriul acestui stat. Pot intra...

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă