Avertisment sumbru: Valul 4 al pandemiei, FULMINANT în octombrie, dacă ritmul de vaccinare nu crește

1 lună in urmă 18

Avertisment privind valul 4 al pandemiei Avertisment privind valul 4 al pandemiei

Situație alarmantă în Germania! Autorităţile sanitare au avertizat că, dacă ritmul de vaccinare nu va crește în perioada următoare, dezvoltarea valului patru al pandemiei ar putea fi ”fulminantă” în octombrie. Semnalul de alarmă a fost tras în contextul în care două treimi din populația eligibilă a primit cel puțin o doză de vaccin. 

MIERCURI, 08 SEPTEMBRIE 2021, 15:56

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

”Dacă nu reuşim să sporim în mod drastic vaccinarea, actualul val al patrulea poate căpăta o dezvoltare fulminantă”, a spus preşedintele Institutului Robert Koch (RKI) pentru Boli Infecţioase, Lothar Wieler, în cadrul unei conferințe de presă. 

Acesta a avertizat și asupra faptului că vârsta medie a pacienților de la ATI ”este tot mai mică” .
”Oportunitatea noastră de a termina cu pandemia este ca procesul de vaccinare să avanseze”, a reiterat Wieler.

Avertismenul vine în contextul în care, până în prezent, circa 54,9 milioane de persoane, respectiv 66% din populaţie, au primit cel puțin o doză de vaccin, iar 61,6% au primit schema completă, potrivit Agerpres.

Prezent la aceeași conferință de presă, ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a subliniat că, în prezent, ”pandemia este a celor nevaccinați”. 

Miercuri, Germania, țară cu o populație de 83 de milioane de locuitori, a raportat 13.563 de cazuri de infectare și 35 de decese. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă