Avertisment pentru romanii care vor sa ajunga in Grecia. E aglomeratie la punctele de trecere a frontierei

1 lună in urmă 33

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atentionare de calatorie pentru Grecia, intrucat se inregistreaza cozi de masini la punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, avand in vedere numarul mare de persoane care calatoresc. MAE recomanda folosirea tuturor punctelor de frontiera pentru intrarea in Grecia.

Potrivit MAE, din cauza fluxului mare de persoane care se deplaseaza in aceasta perioada, au fost semnalate aglomerari si cozi de autovehicule la punctele de control rutier a trecerii frontierei dintre Republica Bulgaria si Grecia, care genereaza timpi mari de asteptare la traversarea frontierei dintre cele doua state. Riscul se mentine in perioada imediat urmatoare.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa foloseasca toate punctele de intrare in R. Elena si sa se asigure inaintea inceperii calatoriei ca au indeplinit toate formalitatile obligatorii prevazute de legislatia elena, inclusiv completarea formularului PLF (Passenger Locator Form), in care sa mentioneze punctul de intrare pe teritoriul Greciei.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena +302106774035 si Consulatului General al Romaniei de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Elena +306978996222 si Consulatului General al Romaniei de la Salonic +306946049076.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă