Avertisment OMS privind circulația noii tulpini Covid în Europa: "Este o situație ALARMANTĂ. Trebuie să facem mai mult". Ce spun experții despre REDESCHIDEREA școlilor

1 lună in urmă 20

Potrivit OMS, 22 de țări europene, din cele 53 de state, au înregistrat deja cazuri deinfectare cu nouă tulpină a coronavirusului ("VOC 202012/01").

Din cauza transmisibilității sale sporite, varianta riscă să agraveze numărul de cazuri și să contribuie la suprasaturarea sistemelor sanitare. "Este o situație alarmantă, care înseamnă că pentru o perioadă scurtă de timp va trebui să facem mai mult decât am făcut până acum și să intensificăm măsurile de sănătate publică și măsurile sociale pentru a fi siguri că aplanăm curbele în creștere foarte puternică în unele dintre țări", a declarat Kluge.

"Sunt măsuri de bază, pe care le cunoaștem cu toții, și care trebuie intensificate pentru a reduce transmisia, pentru a ușura serviciile Covid-19 și pentru a salva vieți", a explicat oficialul, subliniind că este vorba despre 
generalizarea purtatului măștilor, limitarea numărului de adunări sociale, respectarea distanțării fizice și spălarea mâinilor, alături de sisteme adecvate de depistare și urmărire a contacților și de izolarea bolnavilor.

Mai mult decât atât, directorul OMS Europa susține că varianta britanică nu schimbă natura bolii: "Covid-19 nu este nici mai mult, nici mai puțin grav", iar "copiii nu par să fie mai expuși".

OMS recomandă în continuare menținerea deschisă a școlilor, dar nu exclude închiderea lor în cadrul măsurilor care vizează reducerea gradului de transmisie: "Principiul nu s-a schimbat: școlile trebuie să fie ultimul lucru de închis și primul de redeschis". 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă