Avertisment de cod galben de ninsori și viscol în opt județe ale țării. Care sunt zonele vizate

1 lună in urmă 10


Autoritatea Națională de Meteorologie a emis marți o avertizare meteo de cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea, Moldova și la munte, dar și o avertizare de cod galben de viscol pentru București și opt județe ale țării.


Informarea meteo va fi valabilă în perioada marți ora 18:00 – joi ora 10:00 și vizează Muntenia, Dobrogea și local Moldova, precum și zona de munte.


Atenționarea de cod galben, valabilă de marți, ora 23:00 până miercuri la ora 23:00, anunță ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.


În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50... 60 km/h.În Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele vor atinge în general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 m se vor depăși 75... 85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.


Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent.


În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, vântul va avea rafale în general de 55... 70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă