Avertisment crunt din partea OMS: “Va apărea un alt virus pe care nu îl vom putea stăpâni”

1 lună in urmă 35

Organizația Mondială a Sănătății trage un mare semnal de alarmă și spune că ar putea apărea un nou virus, pe care nu îl va putea stăpâni nimeni. Anunțul vine într-un moment critic, când pandemia actuală de coronavirus continuă să facă victime la nivel global.

OMS lansează un avertisment crunt pentru omenire

De doi ani, Terra luptă să supraviețuiască unei pandemii care a îngenuncheat sistemul sanitar din mai multe țări. Prin diferite măsuri dure, unele state au reușit să treacă peste valul patru, în timp ce altele încă luptă cu acest virus nemilos. În urma lui au rămas mii de copii orfani, familii îndoliate și oameni traumatizați pe viață. În aceste momente fragile, cea mai mare organizație a sănătății face un anunț cutremurător! Viitorul nu sună deloc bine, deoarece un virus nou ar putea apărea oricând.

Vin vești înspăimântătoare de la vârful OMS! Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizează că omenirea s-ar putea confrunta cu un nou virus, mult mai puternic și mai înfricoșător decât Covid. Dacă noul coronavirus poate fi stăpânit prin vaccin, cel la care face referire șeful OMS nu ar avea leac. De aceea, oficialul a făcut un mare apel la consolidarea OMS.

Un nou virus mult mai puternic, ce nu poate fi stăpânit

Liderul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, dezvăluie că ar putea apărea un nou virus ce nu poate fi stăpânit. Potrivit directorului general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, „la un moment dat”, ar putea apărea un virus nou care să nu poată fi stăpânit şi a făcut apel la consolidarea OMS.

„Este o certitudine biologică faptul că, la un moment dat, va apărea un alt virus pe care pur şi simplu nu îl vom putea stăpâni”, a precizat Ghebreyesus în timpul unei reuniuni a miniştrilor Sănătăţii şi Finanţelor din G20, potrivit Sputnik News.

Liderul OMS spune că trebuie să ne pregătim pentru pandemiile următoare

Declarația șefului OMS vine ca un îndemn pentru comunitatea internaţională să înveţe din pandemia actuală, pentru a se pregăti pentru următoarea. O nouă pandemie trebuie să găsească o Organizaţie Mondială a Sănătăţii „consolidată, împuternicită şi finanţată în mod durabil”, de un nou mecanism financiar care să asigure un răspuns rapid în fața dezastrelor.

În acest scop, Ghebreyesus a făcut apel la țările din G20 să sprijine înfiinţarea unui Consiliu de finanţare a ameninţărilor la adresa sănătăţii şi semnarea unui acord internaţional cu caracter juridic obligatoriu privind pregătirea şi răspunsul la pandemiile viitoare.

The post Avertisment crunt din partea OMS: “Va apărea un alt virus pe care nu îl vom putea stăpâni” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă