Avertisment crunt de la OMS! Situația e îngrijorătoare în Europa. Ce au spus experții

3 săptămâni in urmă 17

Organizația Mondială a Sănătății emite un avertisment dur. Situația în Europa este cel puțin îngrijorătoare, conform experților.

Avertismentul înfricoșător al OMS

OMS avertizează că încă o jumătate de milion de decese ar putea apărea până la începutul anului viitor. Numărul cazurilor de covid-19 în Europa este în creștere, lucru care este „extrem de îngrijorător”.

”Ritmul actual de transmitere în cele 53 de țări din regiunea europeană este foarte îngrijorător”, a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă.

El a declarat că o proiecție fiabilă ar însemna încă o jumătate de milion de decese cauzate de covid-19 până în februarie, dacă se menține trendul actual.

Regiunea Europeană a OMS se întinde pe 53 de țări și teritorii și include mai multe națiuni din Asia Centrală.

De altfel, în România există un risc crescut să apară o nouă variantă, spune un expert OMS, parte a delegației trimise în România, iar asta din cauza ratei de vaccinare.

Ce urmează să se întâmple în România

Unul dintre experții delegației spune că mutațiile au apărut în toată zonele în care procentul de vaccinare a fost foarte mic.

Fiecare viață contează. Suntem aici să salvăm vieți și generațiile viitoare. E momentul să fim împreună. Trebuie să fim un scut.

Dacă suntem ca un zid întreg virusul nu se va putea infiltra. Dar dacă avem găuri în zid, va pătrunde și se va chimba. În toate comunitățile în care nu este o rată mare de vaccinare, vedem variante noi, mutații.

Desigur că se poate întâmpla și aici (n.r. în România). S-a întâmplat în India, în Marea Britanie, în alte țări. Am văzut asta. Este un risc.”, a spus expertul, într-o conferință de presă la Colegiul Medicilor din România.

The post Avertisment crunt de la OMS! Situația e îngrijorătoare în Europa. Ce au spus experții appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă