Avertisment cod galben de ninsori și viscol în opt județe ale țării. Care sunt zonele vizate

1 lună in urmă 1

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis marți o avertizare meteo de cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea, Moldova și la munte, dar și o avertizare cod galben de viscol pentru București și opt județe ale țării.

Informarea meteo va fi valabilă în perioada marți ora 18:00 – joi ora 10:00 și vizează Muntenia, Dobrogea și local în Moldova, precum și zona de munte.

Atenționarea cod galben, valabilă de marți, ora 23:00 până miercuri la ora 23:00, anunță ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h.

Avertisment cod galben de ninsori și viscol în opt județe ale țării. Care sunt zonele vizate

În Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75… 85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent.

În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55… 70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă