Averile reprezentantilor societatii civile in CSM. Au calitate de demnitari si incaseaza indemnizatii pe masura magistratilor

1 lună in urmă 26

Victor Alistar si Romeu Chelariu sunt reprezentantii societatii civile in Consiliul Superior al Magistraturii validati de plenul Senatului inca din 2017. Cei doi beneficiaza de indemnizatii substantiale.

O modificare la Legea 317/2004 de functionare a CSM, operata la sfarsitul anului 2019 in comisia parlamentara condusa de Florin Iordache ii transforma pe cei doi "civili" in membri plini ai CSM, egali cu ceilalalti judecatori si procurori, isi primesc salariile intregi, plus decont chirie, transport si diurna daca au domiciliul in afara Bucurestiului. Au aceleasi drepturi, dar mai putine obligatii.

Potrivit modificarilor legislative, membrii alesi si reprezentantii societatii civile au calitatea de demnitar si beneficiaza de dispozitiile OG privind organizarea cabinetului demnitarului. Anterior acestei prevederi, doar judecatorii si procurorii din CSM aveau calitatea de demnitar, dar fara a beneficia de dispozitiile OG privind organizarea cabinetului demnitarului.

Victor Alistar

Victor Alistar este un personaj controversat. A fost implicat intr-un scandal pe vremea cand era functionar public la Primaria Capitalei, cand era primar Victor Lis. Alistar a fost acuzat ca a obtinut illegal un imobil din fondul locativ al Municiplitatii. I-au fost aduse acuzatii de fals, uz de fals si fals in declaratii.

Victor Alistar primise un apartament de la primarie, desi mama sa era proaspata beneficiara a unei repartitii municipale intr-un apartament cu 3 camere primit tot din fondul locativ. El a pierdut procesul si a fost nevoit sa renunte la apartament.

El a fost cercetat si in 2009 pentru fals in declaratii. Agentia Nationala de Integritate l-a amendat cu 500 de lei pentru nedepunerea declaratiei de avere, la incheierea raporturilor de munca cu ANFP (Agentia Nationala a Functionarilor Publici). Potrivit materialelor de presa invocate, Teodor-Victor Alistar ar fi incalcat dispozitiile legale referitoare la conflictul de interese si la regimul incompatibilitatilor.

Pe 20 iulie 2009, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat caVictor Alistar s-a aflat, in perioada 23 ianuarie 2007 - 1 martie 2009, in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut concomitent calitatile de functionar public - purtator de cuvant in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, director executiv in cadrul Asociatiei Romane pentru Transparenta (incepand cu anul 2004) si avocat definitiv (in cadrul Cabinetului individual de avocatura Alistar Teodor-Victor.

Averea lui Alistar

Victor Alistar declara un teren intravilan si o casa in Judetul Ilfov.

Conduce o masina Kia Sorento, iar in ultimele 12 luni a vandut doua autoturisme, un BMW 735i si o Kia Sportige.

Active financiare

Venituri anuale

Venituri salariale CIM din norma didactica - 75.350 de lei (Scoala Nationala de Studii Politice Administrative)Venituri din proiecte ale angajatorului - 48.902 lei (Asociatia Romana pentru Transparenta Transparency)

Venituri indemnizatie de membru si diurne delegare CSM - 482.173 de leiVenituri Salariale CIM - 82.778 de lei (Fundatia Romma Education Fund Romania)

Citeste si: Efectele reformei PSD asupra Legilor Justitiei: Veniturile anuale ale lui Victor Alistar, membru CSM din partea societatii civile, s-au triplat si au ajuns la 100.000 de euro

Romeu Chelariu

Romeu Chelariu detine un teren agricol si unul intravilan in Iasi. Mai declara doua case, tot in Iasi.

Conduce un Renault fabricat in 2012.

Are in banca aproximativ 196.329 de lei.

Venituri anuale

Membru ales CSM - 324.705 de leiVenituri din arenda - 2.500 de leiIndemnizatie delegare CSM - 1.417 de leiIndemnizatie detasare CSM - 147.976Transport - 8.447 de leiChirie - 32.809 lei

Citeste si:

VIDEO Senatoarea AUR Diana Sosoaca a plecat din studioul Antena 3 dupa un schimb dur de replici cu Mihai Gadea: "Se vede ca sunteti abuzata"Toate pensiile vor fi recalculate. Anuntul facut de ministrul Muncii, Raluca TurcanVIDEO Povestea copilului crescut intr-un orfelinat al groazei si ajuns director de scoala: "Am luat ce e mai bun de la oameni"Hagi mai negociaza plecarea unui jucator de la Academie. Dupa Ghita, inca o lovitura pregatita de FC ViitorulVaccinarile programate dupa data de 28 ianuarie se amana. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita, seful campaniei de vaccinare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă