Avem un campion al Spaniei venit tocmai din România! Povestea baschetbalistului Andreas Blidaru, care la doar 15 ani face senzație în selecționata Andaluziei | GALERIE FOTO

1 lună in urmă 30

Andreas Blidaru (15 ani) a ieșit campion al Spaniei la Under 16 cu selecționata Andaluciei, după ce Iaroslav Fraseniuc (2007) a fost de curând vicecampon al Spaniei la Under 14.

Baschetul românesc produce sportivi de calitate, cele mai noi rezultate venite din Spania confirmând acest fapt.

În Spania există campionat intre cluburi, dar și intre regiuni, iar de aici se face lotul national. Andreas Blidaru a fost selecționat, desi e născut pe 13 august 2006, iar majoritatea sunt născuți 2005.

Avem un campion al Spaniei tocmai din România! Povestea baschetbalistului Andreas Blidaru, care la doar 15 ani face senzație în selecționata Andaluziei 

El a adus calificarea în finală după două „libere” marcate impotriva Madridului la trei secunde rămase. Duminică au bătut 70-64 pe Insulele Canare după prelungiri.

Andreas Blidaru este fiul lui Adrian Blidaru, multiplu campion al României. Mama sa s-a recasatorit cu Andrei Mandache, incă baschetbalist în activitate.

Andreas a fost primul jucator pe care Ionuț Georgescu l-a trimis la Betis Sevilla după ce acesta a devenit scouterul lor. Blidaru a mai jucat la Slam Bucuresti si Shooting Stars.

andrea blidaru andalucia

În primul sezon pentru Betis Sevilla a jucat un rol important si a ajuns cu echipa în finala regiuniii Andalucia, pierdută in extremis cu Unicaja Malaga. Așa l-au remarcat cei de la Federația Autonomă Andalucia și l-au selectionat pentru această competiție. El va putea să-și apere titlul anul viitor fiind mai mic decât ceilalți.

Gânduri bune celor de acasă, foștilor mei antrenori și colegi, mesajul lui Andreas Blidaru

“Este un vis implinit! Primul meu titlu de campion vine într-o competiție atât de importantă pentru baschetul juvenil spaniol, după un turneu excepțional în care ne-am autodepășit…

Am avut oameni care ne-au încurajat în tribune, m-am bucurat alături de coechipieri, de antrenori, iar apoi gândul meu a fost la cei de acasă, la familia mea.

Vreau să le mulțumesc lor și organizației Real Betis Sevilla pentru tot suportul pe care mi-l oferă. De asemenea și staff-ului selecționatei Andaluze pentru încrederea pe care mi-au acordat-o.

El cadete masculino de @FAB_Andaluza baloncesto de Andalucía se proclama campeón de españa por autonomías. Nuestro jugador Alejandro Romero forma parte del equipo ayudando a la victoria. ¡Enhorabuena Alejandro! #Baloncesto #AndaluciaRegionEuropeaDelDeporte pic.twitter.com/HwaDhqqbDQ

— Colegio Santa Ana (@StaAnaBasketSev) September 5, 2021

Acum că am simțit emoțiile, fericirea și acele sentimente unice pe care le ai atunci când câștigi un trofeu, vreau doar să mă întorc la treabă și să fac tot ce ține de mine pentru a fi mai bun, pentru a trăi din nou aceste clipe.

Gânduri bune celor de acasă, foștilor mei antrenori și colegi!”, a declarat pentru ProSport tânărul sportiv, Andreas Blidaru, extrem de fericit după perforamnța realizată în Spania.

The post Avem un campion al Spaniei venit tocmai din România! Povestea baschetbalistului Andreas Blidaru, care la doar 15 ani face senzație în selecționata Andaluziei | GALERIE FOTO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă