Avem constructor pe autostrada lipsă spre Sibiu

5 zile in urmă 20

Avem constructor pe autostradă FOTO: A.G.

22 September 2022 15:41

CNAIR anunţă că a fost stabilit constructorul care va realiza „ciotul” lipsă dintre Nădlac şi Sibiu.

Scris de Alin Gherasim - CNAIR anunţă că a fost stabilit constructorul care va realiza „ciotul” lipsă dintre Nădlac şi Sibiu.

ARAD. În patru ani de zile am putea circula pe autostradă de la Nădlac până la Sibiu, fără întrerupere. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că a încheiat, încă o dată, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D”. Este vorba despre „ciotul” lipsă de autostradă lung de nouă kilometri, renumita „Autostradă a Urşilor”, care va avea două tuneluri. Ofertantul desemnat câstigător este Asocierea SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRL – S.C. SA & PE CONSTRUCT SRL – EURO-ASFALT d.o.o., având prețul de 1.826.845.634,11 lei, fără TVA, anunţă CNAIR. Compania mai spune că bucata de autostradă va fi realizată din fonduri PNRR.

Durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani”, a mai anunţat CNAIR.

Conform condițiilor din Acordul de mediu, a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.

Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 kilometri. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 metri.

Încă un hop

Chiar dacă avem un câştigător al licitaţiei, încă nu putem vorbi despre semnarea contractului şi demararea proiectării. Şi asta pentru că trebuie să mai aşteptăm după perioada de contestaţii, timp în care toate calculele pot fi date peste cap. „Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestațiilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, au mai anunţat cei de la CNAIR.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă