Avarie la rețeaua electrică a secției COVID din Spitalul Județean de Urgență Pitești. A fost instalat un generator în curte

1 lună in urmă 13

Avarie, joi, într-o secție COVID a Spitalului Județean de Urgență Pitești, unde furnizarea energiei electrice în secția unde erau internați 30 de pacienți, cei mai mulți conectați la concentratoare de oxigen, a fost întreruptă. Problema a fost remediată în scurt timp și nu au existat incidente, potrivit Antena3.

Incidentul a avut loc în secția PNF – COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, unde sunt tratați pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2, cei mai mulți conectați la concentratoare de oxigen. Imediat a fost anunțat Serviciul de Ambulanță Argeș.

„Aceștia, comunicându-ne că au disponibil un singur echipaj, prin apel la 112, la ora 13:43 a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și al Serviciului de Ambulanță Vâlcea. Coordonatorul Secției, dr Muntean-Petru Emil, a anunțat conducerea unității, colegii acestuia făcând, de asemenea, cunoscută situația reprezentanților din cadrul Serviciului Tehnic al SJU Pitești. Din fericire, problema s-a remediat rapid, în aproximativ 10 minute. Pe timpul avariei, pacienții cu necesar mare de oxigen au fost conectați la tuburile existente în secție”, a declarat Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului, potrivit Antena3.

Reprezentanții ISU Argeș au decis montarea în curtea spitalului un generator, pentru a preîntâmpina o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică.

„Precizăm că această avarie a fost una zonală și NU s-a produs din cauza instalației electrice a SJUP. Menționăm, de asemenea, că instalația electrică a Secției PNF a fost verificată în luna iulie a acestui an, nefiind constatate nereguli. Foarte important, starea de sănătate a persoanelor internate în această secție nu a fost afectată de acest incident”, au transmis aceștia.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă