Avantajele pandemiei. A scazut drastic rata de abandon din cadrul universitatilor din Romania

1 lună in urmă 2

Faptul ca studentii au facut cursuri online, de acasa, sub supravegherea parintilor a dus la scaderea ratei de abandon in cadrul universitatilor din Romania. Daca in trecut un student din trei renunta la facultate dupa primul an lucrurile s-au schimbat radical in pandemie, potrivit stirileprotv.ro.

Scoala online le-au fost mult mai accesibile tinerilor care nu au mai avut o scuza sa nu participe la cursuri.Pe de alta parte nu au mai existat tentatiile cluburilor de noapte sau a petrecerilor din camine.

La Universitatea de Vest din Timisoara, rata de abandon s-a apropiat si de 30% in 2018. Dupa primul an, bobocii isi dadeau seama ca facultatea pe care au ales-o nu li se potriveste, asa ca renuntau sau incepeau alta.

Madalin Bunoiu, prorector la Universitatea de Vest: "Consilierea este o problema majora in invatamantul preuniversitar si am incercat sa compensam, asa ca la nivelul anului 1 de studiu avem o disciplina de consiliere".

Dupa primul semestru de anul acesta, procentul celor care au renutat la cursuri a coborat pana la 9%.
CITESTE SI:

Povestea lui Mudi, tanarul de 20 de ani din Zanzibar care a invatat singur limba romana si acum e ghid pentru turisti. "Visez sa merg in Romania"Povestile fascinante ale celor care au investit in meme-actiunea GME: de la imbogatiri fabuloase, la acte de caritateTara unde lucrul de acasa devine obligatoriuVedeta Antena 3 Radu Tudor, in vizorul liberalilor pentru functia de presedinte director general al TVRLa cat timp dupa rapel putem sa ne facem un test de anticorpi. Medic: "Atunci poate sa vada efectul maxim al vaccinului"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă