Avalanșă în masivul Bucegi, sub vârful Țigănești / Salvamontiștii au găsit cele două persoane căutate, una este rănită

1 lună in urmă 18

UPDATE. Ora 17.50: Salvamontiştii au ajuns la cele două persoane surprinse de avalanşă, una dintre ele fiind rănită.

„Salvamontiştii au ajuns în ambele locaţii unde se aflau persoanele surprinse de avalanşă. Una dintre ele nu are probleme medicale, iar pentru cea de-a doua există suspiciunea unui traumatism de bazin sau coloană”, se arată într-o informare postată pe pagina de Facebook a Salvamont România, transmite Agerpres.

Ora17.03: Prima persoană, o turistă, a fost găsită și este evaluată medical, a anunțat președintele Salvamont, Sabin Cornoiu, la Digi 24.

Dispeceratul Național Salvamont anunță o avalanșă în masivul Bucegi sub vârful Țigănești, două persoane fiind căutate, una reușind să se salveze, cealalaltă fiind, cel mai probabil, surprinsă sub zăpadă.

„Salvamontiștii sunt aproape de locul unde estimează că se află prima persoana și în cca 10 minute vor ajunge în zonă. O parte din echipa va face evaluarea victimei și o va coborî de pe munte, iar cealaltă va continua căutarea celei de-a doua”, a anunțat Dispeceratul Național Salvamont pe Facebook la ora 16.50.

Potrivit Salvamont România, avalanșa a avut loc în masivul Bucegi sub vârful Țigănești.

„Informațiile sunt incerte, dar există varianta ca ambele persoane să fie în viață, dar să nu se poată vedea sau contacta”.
A fost alertat elicopterul, dar, din păcate, în zona nu sunt condiții de zbor.

Sursa foto: Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă