Autostrada „Unirii” A8 Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni. CNAIR a semnat contracte de proiectare pentru întreaga autostradă

5 zile in urmă 27

Compania de Drumuri a semnat astăzi, contractul pentru proiectarea tronsonului Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni de pe A8, ceea ce înseamnă că toată Autostrada „Unirii” este în procedura de realizare a documentaţiei tehnice (Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic).

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut proiectantului să prioritizeze sectorul dintre Târgu Frumos și Lețcani. „Astăzi, la semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani. Moldova a așteptat suficient ca să aibă drumuri moderne. Pentru mine atât A8, cât și A7 sunt priorități și facem toate eforturile împreună cu echipa din minister și CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede”, a scris ministrul, pe pagina de Facebook.

Contractul pentru acest segment cu o lungime de 101 kilometri a fost semnat cu firma Consitrans din România, la expirarea perioadei legale nefiind depuse contestaţii, iar oferta a fost de 58 de milioane lei, finanţare europeană.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă