Autostrada Timisoara-Moravita, mai aproape de realitate. Care este traseul decis de autoritati pentru soseaua de 70 de km

1 lună in urmă 2

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat vineri, 19 martie, ca s-a incheiat analiza multicriteriala a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Timisoara - Moravita si ca, din cele 11 variante de traseu a fost aleasa cea mai optima alternativa. Acesta a precizat ca acum va incepe faza a doua a studiului de fezabilitate care implica investigatii detaliate de teren (studiile geotehnic, arheologic, topografic, mediu) si care va fi gata in primavara anului viitor.

"S-a incheiat analiza multicriteriala a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Timisoara - Moravita (circa 70 de km lungime), iar acum pot incepe investigatiile de teren si proiectarea detaliata.

In cadrul proiectului, au fost cercetate 11 variante de traseu. Toate au fost comparate in cadrul analizei multicriteriale, pe baza unor norme economice si de mediu - 70% a contat criteriul economic si 30%, cel de mediu.

Pe primul loc se afla, la mare distanta de celelalte alternative de traseu, varianta 5 (85 de puncte din 100, in timp ce a doua clasata a avut 54 de puncte).

Varianta 5 propune o ruta care se desprinde din A1 in zona Remetea Mare, continua in paralel cu centura Timisoara Sud pana in zona Giroc, unde va fi realizat un drum de legatura cu aceasta centura. De acolo, traseul merge spre sud, pe ruta Jebel - Opaita - Stamora Germana - Moravita, pana la granita cu Serbia.

Astfel, dam startul fazei a doua a studiului de fezabilitate care implica investigatii detaliate de teren (studiile geotehnic, arheologic, topografic, mediu) si care va fi gata in primavara anului viitor.

Anul acesta, proiectul beneficiaza de alocari de 4,9 milioane de lei de la bugetul de stat, din fonduri europene.

A9 Timisoara - Moravita este cruciala pentru conexiunea vestului tarii cu Serbia si, mai departe, la reteaua rutiera din Balcanii de Vest, respectiv din sudul Europei.
#RevolutiaBuneiGuvernari presupune si transparenta institutionala. De aceea am cerut publicarea pe site-ul CNAIR a analizei multicriteriale, astfel incat oricine sa poata accesa si conspecta documentul", a scris Catalin Drula pe Facebook.

CITESTE SI:

ANALIZA: Declaratiile belicoase, trecerea liniei rosii si "ciocnirea ritualica" intre Joe Biden si Vladimir PutinTratamentul atipic aplicat de o doctorita bolnavilor de COVID-19. Colegiul medicilor: "Nu va fi sanctionata, insa nu suntem de acord cu afirmatiile date in presa"Apostolii terorii: medicii care au panicat populatia pe timp de pandemie cu mesaje apocalipticeVerdictul Agentiei Europene a Medicamentului privind vaccinul AstraZeneca: "Este sigur si eficient. Nu este asociat cu aparitia trombozelor"Tradarea maxima pentru fanii Realului. Fostul portar Iker Casillas, cuplat cu o fana a lui Atletico?
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă