"Autostrada-muzeu" se surpa din nou. Au fost impuse restrictii de viteza intre Nadaselu si Gilau

3 săptămâni in urmă 4

Autostrada Transilvania ar fi trebuit sa fie finalizata inca de acum 10 ani, insa pana acum au fost finalizati mai putin de 100 de kilometri. Insa problemele nu au ocolit nici portiunile pe care deja se circula.

Autostrada Transilvania s-a surpat intre localitatile Nadaselu si Gilau. Portalul Dejeanul scrie ca surparea taluzului s-a produs in zona kilometrului 52, pe sensul de mers de la Nadaselu la Gilau. Pe portiuni lungi chiar si de zeci de metri, taluzul de pe margine a alunecat pana aproape de partea carosabila, ducand la vale inclusiv rigolele de scurgere a apei, si in unele locuri, tone de bolovani care aveau rolul de a-l stabiliza.

Din aceasta cauza, reprezentantii CNAIR au limitat viteza de circulatie la 60 de kilometri pe ora.

Reprezentantii CNAIR spun ca alunecarile s-au produs din cauza cantitatilor insemnate de precipitatii din ultimele saptamani, dar mentioneaza ca autostrada se afla in perioada de garantie.

"CNAIR a notificat antreprenorul pentru remedierea defectiunilor aparute, in cel mai scurt timp. Lucrarile vor fi executate pe cheltuiala acestuia", ne-au transmis reprezentantii companiei de drumuri.
Lotul de autostrada de la Gilau la Nadaselu a fost inaugurat in anul 2018, desi era finalizat in 2016. Pentru ca lipsa unui pod peste Raul Somes a impiedicat deschiderea circulatiei timp de doi ani, tronsonul a fost "botezat" drept "Autostrada Muzeu".

CITESTE SI:

O statiune faimoasa acum 150 de ani, readusa la viata de apele miraculoase din zona. Ce boli sunt tratateStefan Mandachi, despre nunta "sparta" de Politie la unul dintre hotelurile sale: "Nu exista nici muzica, nici dans, nici mire, nici mireasa"Bombardierele strategice B-2 ale SUA au plecat din Insulele Azore pe fondul escaladarii tensiunilor dintre China si TaiwanBrigada Antiterorista a SRI s-a implicat in ancheta privind amenintarile aduse Maiei Morgenstern. Doi suspecti, identificatiArbitrul meciului cu Ungaria, pus la zid: "Cred ca e bolnav omul, trebuie un consult medical"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă